Wat gebeurt er met mijn personeel als ik mijn bedrijf ter overname ga aanbieden?

Henk de Jong

Henk de Jong

Henk heeft een achtergrond als (internationaal) bedrijfsjurist en begeleidt bij Take 5 de juridische aspecten rondom bedrijfsovernames en de internationale bedrijfsovernametrajecten.

Delen:

Direct een afspraak maken met een specialist

Plan direct een adviesgesprek in met deze specialist uit ons team om jouw vragen te bespreken.

Personeel is vaak een van de meest waardevolle onderdelen van een onderneming en het is belangrijk om tijdens een overname zorgvuldig om te gaan met de wensen, rechten en plichten van het personeel van de te verkopen onderneming. Vaak is het zo dat er een koper veel aan is gelegen om de belangrijkste werknemers (met veel kennis en ervaring bijvoorbeeld) aan de onderneming gebonden te houden, maar er zijn ook situaties denkbaar dat de koper juist van (een deel van) het personeel van de over te nemen onderneming af wil. 

Waar blijft het personeel na de overname?

De eerste vraag om te beantwoorden is of de bedrijfsovername een aandelentransactie betreft of juist een activatransactie. In het geval van de aandelentransactie is de situatie met betrekking tot het personeel duidelijk: de koper neemt de volledige onderneming over en daarmee alle rechten en plichten, ook met betrekking tot het personeel. Zo behouden zij hun salaris, verlofdagen en alles wat er verder is afgesproken in hun oude arbeidscontract. Dat geldt ook voor zieke werknemers. Mocht er sprake zijn van een activatransactie is dit niet altijd duidelijk en zal per situatie moeten worden bekeken.

Personeel met vaste aanstelling

Voor zowel de aankopende partij als de verkopende partij is het niet makkelijk om afscheid te nemen van werknemers met een vaste aanstelling. Indien werknemers boventallig zijn, is het vanwege bedrijfseconomische redenen mogelijk om een ontslagprocedure in gang te zetten, maar dit zal of veel tijd kosten of duur zijn. Het kan dan verstandiger zijn om zelf pro-actief afspraken te maken met de betreffende werknemers over afvloeiing.

Advies op maat

Take 5 kan u hierin voorzien van de juiste adviezen door met u te kijken naar de verschillende mogelijkheden. De expertise die hiervoor benodigd is hebben wij in huis en wij hebben al met verschillende cases hiermee te maken gehad. Mocht u dus vragen hebben of twijfelt u ergens over, aarzel niet en neem contact met mij op.

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?

De waarde van vaste activa: meer dan cijfers alleen

In de wereld van bedrijfsovernames draait alles om de koopprijs van een onderneming. De uiteindelijke prijs die wordt betaald voor een bedrijf, wordt doorgaans gebaseerd op een zorgvuldige waardebepaling van een bedrijf. Er bestaan verschillende methoden om een bedrijf te waarderen. Deze methoden kunnen variëren per branche en zijn afhankelijk van de specifieke situatie. Echter, één aspect van de waarde die vaak onderbelicht blijft, is de waarde van de vaste activa.

Het verschil tussen een bedrijfsovername en fusie

In het bedrijfsleven wordt groei vaak bereikt door strategische beslissingen, zoals fusies en overnames. Hoewel deze termen vaak door elkaar worden gebruikt, vertegenwoordigen ze verschillende methoden. Inzicht in de verschillen tussen een fusie en een overname is cruciaal voor bedrijven die door deze strategische beslissingen navigeren.