Dé bedrijfsovername specialist die met jouw kantoor samenwerkt!

Breid de diensten van jouw accountantskantoor, administratiekantoor of fiscale praktijk uit en begeleid jouw relaties met een unieke aanpak op het gebied van bedrijfsovernames. Take 5 vult de expertise van jouw kantoor aan, met:
  • Actieve search naar mogelijke overnamekandidaten of bedrijven die te koop staan
  • Cross-border kennis voor internationale overnametrajecten
  • Juridische kennis over bedrijfsovernametrajecten in eigen huis
  • BOBB-gecertificeerde overnametrajecten
  • Maatwerk aanpak per dossier

Onze adviseurs zijn ervaren én gecertificeerd door onder andere:

Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht

Vrijblijvend sparren met onze specialisten?

De aanpak van Take 5 is compleet én uniek.

Samen met jouw kantoor

Zie de ervaren overnameadviseurs van Take 5 als het verlengstuk van jouw kantoor, als het ware jouw collega's op afstand. We begeleiden die delen van het overnametraject die complementair zijn aan jullie dienstverlening en creëren zo samen een krachtige propositie naar jouw klanten! Uiteraard kan het overnametraject ook geheel worden uitbesteed aan ons.

De winst is gemakkelijk te benoemen, namelijk een vakinhoudelijke verbreding van diensten voor jouw klanten met vertrouwde en vaste contactpersonen.

Gecertificeerd en ervaren

Take 5 is een door de BOBB gecertificeerd bedrijfsovername-advieskantoor. Inmiddels hebben we 100-en dossiers succesvol begeleid. Bovendien hebben we juridische kennis en fiscale kennis met betrekking tot bedrijfsovernames in eigen huis, waardoor we snel kunnen schakelen en niet steeds externe specialisten moeten inschakelen.

Actief op zoek naar dé beste overnamekandidaat

De aanpak van Take 5 kenmerkt zich door actieve search. We gaan actief (maar in alle vertrouwelijkheid) op zoek naar de beste overnamekandidaten.

We maken eerst een unieke lijst van selectiecriteria voor mogelijke potentiële overnamekandidaten en genereren hieruit volgens onze eigen unieke formule leads. Op een passende en vertrouwelijke wijze worden de juiste personen van de gevonden leads benaderd. Indien zij belangstelling hebben ontvangen zij een anoniem profiel en pas bij écht belangstelling én na het ondertekenen van een vertrouwelijkheidsverklaring krijgen de partijen de volledige informatie.

We gebruiken ons eigen netwerk, onze eigen databanken met 1000-en investeerders en MBI-kandidaten en soms online marktplaatsen om dé overnamekandidaat te vinden.

Cross border overnames

Take 5 is gespecialiseerd in cross border overnametrajecten. We kunnen namens onze klanten actief op zoek gaan naar mogelijke overnamekandidaten in het buitenland, zoeken naar buitenlandse bedrijven die partijen willen overnemen in Nederland of andersom. Met een eigen kantoor in Herentals (België) kennen we de Belgische markt als de besten en bovendien hebben we lokale expertise in de meeste Europese landen.

Transparante tarieven

Afhankelijk van jouw wensen als intermediair factureren we de ondernemer rechtstreeks of factureren we naar jouw kantoor, zodat jij het traject samen met jouw diensten kan factureren naar jouw klant. Wanneer je het complete traject aan ons uitbesteed rekenen we daarvoor transparante tarieven, zodat iedereen op voorhand weet waar men aan toe is. We factureren per deel van het traject een vaste prijs, zodat er altijd mogelijkheden zijn om te stoppen met het dossier als de ondernemer toch besluit niet te verkopen. Wel zo eerlijk. Doorgaans rekenen we lagere tarieven vooraf en brengen we een succesfee in rekening wanneer de transactie voltooid is, zodat de ondernemer zo min mogelijk moet voorschieten.

Van ondernemers, voor ondernemers

De adviseurs van Take 5 zijn niet alleen adviseur, het zijn bovenal mensen die het ondernemerschap als geen ander begrijpen. Hierdoor kunnen we ondernemers perfect begeleiden bij de wellicht wel de meest belangrijke transactie in hun leven, de verkoop van hun levenswerk. We hebben de meeste zaken waarin we adviseren als adviseur al vaak gezien, maar vooral als ondernemer zelf meegemaakt.

Je bent in goed gezelschap

capsnobel 300x100 white
juma 300x100 white

Certificering

Take 5 is aangesloten bij de BOBB, de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht. Door onze certificering van de BOBB garanderen we je kwaliteit, integriteit en transparantie:

  • Alle aangesloten adviseurs handelen alleen ten gunste van de opdrachtgever.
  • De BOBB waakt voor transparantie en kwaliteit door middel van de door hen opgestelde gedragscode die door alle aangesloten adviseurs verplicht gevolgd moet worden.
  • Mocht er tijdens het proces iets verkeerd gaan, heeft jouw klant toegang tot de onafhankelijke geschillencommissie van de BOBB.