Wat is mijn onderneming waard?

Als ondernemer heb je vaak al regelmatig stilgestaan bij de waarde van je onderneming, dit is toch waar je het uiteindelijk meestal voor doet. Om de waarde van je bedrijf te bepalen maken we onderscheid tussen drie soorten waardebepalingsmethoden.
Indicatieve waardebepaling

Wanneer je twijfelt of dit het geschikte moment is om je onderneming te verkopen kun je een indicatieve waardebepaling laten uitvoeren. Voor een vast tarief krijg je inzicht in wat een mogelijke verkoop kan opbrengen.

Fiscale waardebepaling

Soms heb je voor fiscale doeleinden een waardebepaling nodig. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar van een onderneming is overleden en de erfgenamen erfbelasting moeten betalen over de waarde van het bedrijf. Onze business valuators en overnamespecialisten met fiscale kennis helpen je graag.

Definitieve waardebepaling

Wanneer je onderneming te koop staat en je zicht hebt op een aantal mogelijke overnamekandidaten is het belangrijk om precies te weten wat je onderneming waard is. Tijdens onze verkoopbegeleidingstrajecten bepalen we de precieze waarde.

Aangenaam, wij zijn Take 5!

Het team van Take 5 bestaat uit gecertificeerde overnameadviseurs, business valuators en specialisten met een fiscale en juridische achtergrond. Wanneer je wilt weten wat je onderneming waard is, of te maken hebt met een fiscaal vraagstuk, zijn wij de aanwezen adviseurs om je te helpen.