MBI-kandidaat

Een MBI-kandidaat is een externe manager (zoals een ondernemer of directeur) een persoon die bedrijf overneemt. Deze externe manager is doorgaans nog niet eerder betrokken geweest bij het bedrijf wat overgenomen wordt en neemt het huidige management van de onderneming over. Deze procedure wordt een management buy in of MBI genoemd.

Het komt soms ook voor dat investeringsmaatschappijen een management buy in gebruiken in hun overnameproces. In dat geval neemt de investeringsmaatschappij een participatie in het bedrijf naast een management buy in kandidaat, die de werkelijke bedrijfsvoering zal verzorgen.

Aansprakelijkheidsbeperking

De informatie in dit artikel is bedoeld om algemene informatie te geven. Indien er sprake is van nadere toelichting, uitleg of advies heeft dit een algemeen karakter en is dit niet één op één toepasbaar binnen jouw situatie. Wij adviseren je daarom altijd contact op te nemen met een van onze adviseurs voordat je op basis van de informatie, uitleg of het advies besluiten neemt of activiteiten ontplooit.

Advies op maat nodig?

Plan een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek met een van onze specialisten.