Stapsgewijs toewerken richting de verkoop van Metaaltechniek Tholen

Delen:

De onderscheidende aspecten van Metaaltechniek Tholen

Metaaltechniek Tholen is gespecialiseerd in machinale bewerking van onder andere staal, RVS, en titanium. In het moderne bedrijfspand bevindt zich een bijna volledig computergestuurd machinepark waar werkzaamheden zoals frezen en kotteren van metalen onder het toeziend oog van de vakkundige medewerkers wordt uitgevoerd. Door het inzetten van de nieuwste technieken, machines en ervaring kan men voor een grote groep aan vaste afnemers vrijwel ieder specifiek product vervaardigen.

In 2007 heeft Leo Rijnberg Metaaltechniek Tholen overgenomen van de oud-eigenaar en heeft hij het bedrijf uitgebouwd als een gevestigde onderneming in de metaaltechniek in Zuid-Nederland. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen worden alle werknemers intern opgeleid en is het bedrijf ISO gecertificeerd.

Take 5

Dit is een test

Dit is een test voor een CTA

De doorslag om de stap richting een overname te zetten

Al jaren is Leo Rijnberg de spil van Metaaltechniek Tholen en regelt hij alles binnen het bedrijf van A tot Z, van de HR en administratie tot verkoop. Leo had veel plezier in het ondernemen maar was al langere tijd aan het nadenken over een eventuele verkoop van zijn bedrijf en is daardoor in contact gekomen met Take 5. Na enkele verkennende besprekingen heeft Leo besloten zijn te bedrijf te willen verkopen en heeft hij opdracht gegeven voor de eerste fase van het verkooptraject binnen het stappenplan wat Take 5 hanteert.

Take 5

Hoe de stapsgewijze aanpak Leo de uiteindelijke beslissing heeft doen maken

Ad van Poelje, een van de overnamespecialisten uit ons team heeft Leo ondersteund met alles wat komt kijken bij de verkoop van een onderneming. Hierbij is eerst gestart met fase 1 waar we een indicatieve waardebepaling, een scan op haalbaarheid en het zoeken naar geïnteresseerden verzorgen. Tijdens de eerste fase van het traject heeft Leo inzage gekregen in de mogelijke opbrengst van de onderneming en is gebleken dat er veel interesse is vanuit de markt in zijn onderneming. Dit heeft Leo doen besluiten het traject voort te zetten omdat zijn grootste onzekerheden van het traject hierdoor werden weggenomen.

Take 5

Kiezen tussen vele geïnteresseerden

Er zijn gesprekken gevoerd met meerdere geïnteresseerden en vervolgens is er met een tweetal partijen onderhandeld. Vervolgens is er gekozen om exclusiviteit aan één partij te gunnen en daarmee de verdere – gedetailleerde – onderhandelingen voort te zetten. Tijdens de onderhandelingen met deze partij is er besproken dat Leo voor minimaal een jaar met een eventuele verlenging van opnieuw een jaar werkzaam zou blijven om alle kennis goed te kunnen overdragen aan de nieuwe eigenaren en om het personeel goed te kunnen begeleiden in deze verandering.

Take 5
Op dit moment ben ik nog met veel plezier binnen Metaaltechniek Tholen om mijn kennis over te dragen op de koper. Ik ben erg tevreden met hoe het traject is verlopen. Zelf had ik het traject nooit zo goed kunnen volbrengen als dat Take 5 dat heeft gedaan.
Leo Rijnberg

Leo Rijnberg

Metaaltechniek Tholen

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Onverkoopbare onderneming: voorraad liquidatie

In het steeds veranderende landschap van het bedrijfsleven bevinden bedrijven zich af en toe in uitdagende situaties waarin hun producten schijnbaar onverkoopbaar worden via traditionele kanalen. Wanneer u met een dergelijke hachelijke situatie wordt geconfronteerd, kan het verkennen van alternatieve manieren om activa te liquideren, zoals het online verkopen van de volledige inventaris of via gespecialiseerde veilingwebsites zoals ‘Troostwijk’, een haalbare oplossing zijn.

De intentieverklaring bij bedrijfsovernames

In het dynamische landschap van fusies en overnames speelt de intentieverklaring een cruciale rol bij het vormgeven van het traject van bedrijfsovernames. Dit document dient als een formele aankondiging die de belangrijkste voorwaarden van een voorgestelde transactie schetst en de weg vrijmaakt voor onderhandelingen en due diligence.

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?