Stapsgewijs toewerken richting de verkoop van Metaaltechniek Tholen

Delen:

De onderscheidende aspecten van Metaaltechniek Tholen

Metaaltechniek Tholen is gespecialiseerd in machinale bewerking van onder andere staal, RVS, en titanium. In het moderne bedrijfspand bevindt zich een bijna volledig computergestuurd machinepark waar werkzaamheden zoals frezen en kotteren van metalen onder het toeziend oog van de vakkundige medewerkers wordt uitgevoerd. Door het inzetten van de nieuwste technieken, machines en ervaring kan men voor een grote groep aan vaste afnemers vrijwel ieder specifiek product vervaardigen.

In 2007 heeft Leo Rijnberg Metaaltechniek Tholen overgenomen van de oud-eigenaar en heeft hij het bedrijf uitgebouwd als een gevestigde onderneming in de metaaltechniek in Zuid-Nederland. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen worden alle werknemers intern opgeleid en is het bedrijf ISO gecertificeerd.

Take 5

De doorslag om de stap richting een overname te zetten

Al jaren is Leo Rijnberg de spil van Metaaltechniek Tholen en regelt hij alles binnen het bedrijf van A tot Z, van de HR en administratie tot verkoop. Leo had veel plezier in het ondernemen maar was al langere tijd aan het nadenken over een eventuele verkoop van zijn bedrijf en is daardoor in contact gekomen met Take 5. Na enkele verkennende besprekingen heeft Leo besloten zijn te bedrijf te willen verkopen en heeft hij opdracht gegeven voor de eerste fase van het verkooptraject binnen het stappenplan wat Take 5 hanteert.

Take 5

Hoe de stapsgewijze aanpak Leo de uiteindelijke beslissing heeft doen maken

Ad van Poelje, een van de overnamespecialisten uit ons team heeft Leo ondersteund met alles wat komt kijken bij de verkoop van een onderneming. Hierbij is eerst gestart met fase 1 waar we een indicatieve waardebepaling, een scan op haalbaarheid en het zoeken naar geïnteresseerden verzorgen. Tijdens de eerste fase van het traject heeft Leo inzage gekregen in de mogelijke opbrengst van de onderneming en is gebleken dat er veel interesse is vanuit de markt in zijn onderneming. Dit heeft Leo doen besluiten het traject voort te zetten omdat zijn grootste onzekerheden van het traject hierdoor werden weggenomen.

Take 5

Kiezen tussen vele geïnteresseerden

Er zijn gesprekken gevoerd met meerdere geïnteresseerden en vervolgens is er met een tweetal partijen onderhandeld. Vervolgens is er gekozen om exclusiviteit aan één partij te gunnen en daarmee de verdere – gedetailleerde – onderhandelingen voort te zetten. Tijdens de onderhandelingen met deze partij is er besproken dat Leo voor minimaal een jaar met een eventuele verlenging van opnieuw een jaar werkzaam zou blijven om alle kennis goed te kunnen overdragen aan de nieuwe eigenaren en om het personeel goed te kunnen begeleiden in deze verandering.

Take 5
Op dit moment ben ik nog met veel plezier binnen Metaaltechniek Tholen om mijn kennis over te dragen op de koper. Ik ben erg tevreden met hoe het traject is verlopen. Zelf had ik het traject nooit zo goed kunnen volbrengen als dat Take 5 dat heeft gedaan.
Leo Rijnberg

Leo Rijnberg

Metaaltechniek Tholen

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Je horecabedrijf verkopen via een bedrijfsovername-adviseur of een horecamakelaar?

Het moment is daar: je overweegt om je horecabedrijf te verkopen. En als je hulp van een expert wilt inschakelen, kies je dan voor een bedrijfsovername-adviseur of juist voor een horecamakelaar? In dit blog gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van beide typen experts.

Een intentieverklaring op maat laten opstellen óf snel online genereren?

Op het gebied van bedrijfsovernames speelt de intentieverklaring een cruciale rol, die dient als een belangrijk document om de gemaakte afspraken over een voorgenomen overname vast te leggen. Momenteel zijn er diverse online tools beschikbaar waarmee je een intentieverklaring in een mum van tijd en vrijwel kosteloos zelf kunt genereren. Maar doe je daar verstandig aan?

Take 5 in de top 10 van Dealsuite

Met gepaste trots mogen we aankondigen dat Take 5 in de top 10 van de Benelux League Table van Dealsuite staat waarbij Take 5 maar liefst 3 mandaten mocht vertegenwoordigen.