Hoe de verkoop van P3 de eigenaren financieel onafhankelijk maakte

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van productiebedrijven

Delen:

Benaderd door een potentiële overnamekandidaat

Nadat Debbie en Wim Pullen meerdere keren werden benaderd door een potentiele overnamekandidaat voor hun bedrijf hebben zij Take 5 ingeschakeld om de situatie en de mogelijkheden te bespreken. In de gesprekken met Ad van Poelje en Henk de Jong, die namens Take 5 het traject begeleiden werd al snel duidelijk dat er echt hele concrete interesse was vanuit de bestaande relatie om het bedrijf over te nemen. Uiteindelijk is er gekozen voor een richting waarbij Debbie en Wim Pullen zouden aanblijven als directie van P3 Pullen Polyurethane Products waardoor zij hun levenswerk naar het volgende niveau zouden kunnen brengen door de kracht en middelen van de strategische kopende partij. Daarnaast zouden zij op persoonlijk vlak financieel onafhankelijk worden door de verkoop van hun onderneming.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van productiebedrijven

Vertrouwen in een aantrekkelijke transactie

“We hebben gekozen voor Take 5 omdat we in het verleden al gewerkt hebben met Take 5 en we dus een goed beeld hadden van de sterke punten van Take 5. Henk en Ad hebben zeer concreet de aanpak van hun begeleiding in het verkooptraject uitgelegd. Door het vertrouwde gevoel, hun expertise en de concrete uitleg hebben we gekozen om met Take 5 verder te gaan. Bovendien is het proces succesvol afgerond door de leidende rol die Take 5 hierin heeft genomen waarbij eigenlijk al onze wensen in een aantrekkelijke deal zijn verwerkt. Wij zijn blij dat we deze stap hebben genomen.” aldus Wim Pullen.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van industriële bedrijven

Verkocht aan een Amerikaanse multinational

Uiteindelijk hebben Debbie en Wim Pullen hun onderneming verkocht aan de trouwe afnemer die hen meerdere malen had benaderd voor een eventuele overname. Het voornaamste motief van deze afnemer was de wens om hun omzet te vervijfvoudigen door het aankopen van strategische toeleveranciers en hiermee de leveringsketen richting hun afnemers te kunnen waarborgen. De adviseurs van Take 5 hebben de ondernemers begeleid in het verkopen van hun bedrijf aan een Amerikaanse beursgenoteerde multinational en hen geholpen bij het zeer uitgebreide overnameproces.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van industriële bedrijven
“Het was altijd hard werken, we hebben lange dagen en weken gemaakt. We groeiden elk jaar weer en onze klanten wisten ons altijd te vinden. Dit werden vervolgens hechte relaties van ons bedrijf en van ons persoonlijk. We hebben eigenlijk nooit stilgestaan bij het verkopen van ons bedrijf, we gingen altijd gewoon verder met het professionaliseren van ons bedrijf en het laten groeien van de omzet. Regelmatig heeft echter een van onze trouwste klanten interesse getoond in ons bedrijf, meerdere keren zelfs. Zij hadden een strategisch groeimotief en waren daarom geïnteresseerden om ons bedrijf te kopen. We wisten eigenlijk niet hoe we daar op moesten reageren, maar het was wel duidelijk dat we er “iets” mee moesten.”
Debbie Pullen

Debbie Pullen

P3 Pullen Polyurethane Products

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Voorkom verrassingen bij het verkopen van je eenmanszaak of VOF

In tegenstelling tot bij de verkoop van een BV, heeft de verkoop van een eenmanszaak of VOF direct invloed op de belastingheffing die je zult moeten betalen. Je dient namelijk vrijwel direct belasting te betalen over de verkoopprijs minus boekwaarde van de onderneming. Welke mogelijkheden heb je om belastingheffing te beperken of te voorkomen? Lees het in dit blog.

Een boekenonderzoek praktisch vormgeven

Vaak is de laatste stap van een overnameproces een zogenaamd boekenonderzoek – ook wel due diligence genoemd. Tijdens dit proces heeft de aankopende partij de gelegenheid diverse zaken te onderzoeken over de onderneming die zij aankopen. Veel ondernemers zien op tegen een dergelijk onderzoek, terwijl dit vaak eenvoudig praktisch vorm te geven is. Hoe, dat lees je in dit artikel.

10 redenen waarom je op jongere leeftijd kan overwegen je onderneming te verkopen

Het verkopen van een onderneming is een belangrijke en persoonlijke beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Vaak denkt men pas aan de verkoop wanneer de leeftijd om te stoppen met het ondernemerschap is bereikt, maar er zijn ook situaties waarin het verkopen van je onderneming op jongere leeftijd de beste beslissing kan zijn.