Hoe de verkoop van P3 de eigenaren financieel onafhankelijk maakte

Delen

Benaderd door een potentiële overnamekandidaat

Nadat Debbie en Wim Pullen meerdere keren werden benaderd door een potentiele overnamekandidaat voor hun bedrijf hebben zij Take 5 ingeschakeld om de situatie en de mogelijkheden te bespreken. In de gesprekken met Ad van Poelje en Henk de Jong, die namens Take 5 het traject begeleiden werd al snel duidelijk dat er echt hele concrete interesse was vanuit de bestaande relatie om het bedrijf over te nemen. Uiteindelijk is er gekozen voor een richting waarbij Debbie en Wim Pullen zouden aanblijven als directie van P3 Pullen Polyurethane Products waardoor zij hun levenswerk naar het volgende niveau zouden kunnen brengen door de kracht en middelen van de strategische kopende partij. Daarnaast zouden zij op persoonlijk vlak financieel onafhankelijk worden door de verkoop van hun onderneming.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van productiebedrijven

Vertrouwen in een aantrekkelijke transactie

“We hebben gekozen voor Take 5 omdat we in het verleden al gewerkt hebben met Take 5 en we dus een goed beeld hadden van de sterke punten van Take 5. Henk en Ad hebben zeer concreet de aanpak van hun begeleiding in het verkooptraject uitgelegd. Door het vertrouwde gevoel, hun expertise en de concrete uitleg hebben we gekozen om met Take 5 verder te gaan. Bovendien is het proces succesvol afgerond door de leidende rol die Take 5 hierin heeft genomen waarbij eigenlijk al onze wensen in een aantrekkelijke deal zijn verwerkt. Wij zijn blij dat we deze stap hebben genomen.” aldus Wim Pullen.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van industriële bedrijven

Verkocht aan een Amerikaanse multinational

Uiteindelijk hebben Debbie en Wim Pullen hun onderneming verkocht aan de trouwe afnemer die hen meerdere malen had benaderd voor een eventuele overname. Het voornaamste motief van deze afnemer was de wens om hun omzet te vervijfvoudigen door het aankopen van strategische toeleveranciers en hiermee de leveringsketen richting hun afnemers te kunnen waarborgen. De adviseurs van Take 5 hebben de ondernemers begeleid in het verkopen van hun bedrijf aan een Amerikaanse beursgenoteerde multinational en hen geholpen bij het zeer uitgebreide overnameproces.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van industriële bedrijven
“Het was altijd hard werken, we hebben lange dagen en weken gemaakt. We groeiden elk jaar weer en onze klanten wisten ons altijd te vinden. Dit werden vervolgens hechte relaties van ons bedrijf en van ons persoonlijk. We hebben eigenlijk nooit stilgestaan bij het verkopen van ons bedrijf, we gingen altijd gewoon verder met het professionaliseren van ons bedrijf en het laten groeien van de omzet. Regelmatig heeft echter een van onze trouwste klanten interesse getoond in ons bedrijf, meerdere keren zelfs. Zij hadden een strategisch groeimotief en waren daarom geïnteresseerden om ons bedrijf te kopen. We wisten eigenlijk niet hoe we daar op moesten reageren, maar het was wel duidelijk dat we er “iets” mee moesten.”
Debbie Pullen

Debbie Pullen

P3 Pullen Polyurethane Products

Disclaimer

Aansprakelijkheidsbeperking De informatie in dit artikel is bedoeld om algemene informatie te geven. Indien er sprake is van nadere toelichting, uitleg of advies heeft dit een algemeen karakter en is dit niet één op één toepasbaar binnen jouw situatie. Wij adviseren je daarom altijd contact op te nemen met een van onze adviseurs voordat je op basis van de informatie, uitleg of het advies besluiten neemt of activiteiten ontplooit.

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Onverkoopbare onderneming: voorraad liquidatie

In het steeds veranderende landschap van het bedrijfsleven bevinden bedrijven zich af en toe in uitdagende situaties waarin hun producten schijnbaar onverkoopbaar worden via traditionele kanalen. Wanneer u met een dergelijke hachelijke situatie wordt geconfronteerd, kan het verkennen van alternatieve manieren om activa te liquideren, zoals het online verkopen van de volledige inventaris of via gespecialiseerde veilingwebsites zoals ‘Troostwijk’, een haalbare oplossing zijn.

De intentieverklaring bij bedrijfsovernames

In het dynamische landschap van fusies en overnames speelt de intentieverklaring een cruciale rol bij het vormgeven van het traject van bedrijfsovernames. Dit document dient als een formele aankondiging die de belangrijkste voorwaarden van een voorgestelde transactie schetst en de weg vrijmaakt voor onderhandelingen en due diligence.

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?