Het afwegen van verschillende belangen van twee eigenaren om tot een succesvolle bedrijfsovername te komen

Delen

Addy en Marty zijn experts op het gebied van innovatieve telecomoplossingen. Met hun technologieoplossing Anyroute integreren zij vaste zakelijke telefonie in Microsoft Teams. Hierdoor kunnen gebruikers van de Anyroute oplossing altijd en overal bellen met hun vaste zakelijke toestel vanuit Microsoft Teams, zonder dat daarvoor extra software geïnstalleerd moet worden of ouderwetse hardware benodigd is.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Een jonge, maar succesvolle onderneming

Anyroute verkoopt hun innovatieve telefonieoplossing via zakelijke ICT- en telefonieaanbieders aan ondernemingen, van klein tot groot. Ondanks het grote kennisniveau van eigenaren Addy en Marty en hun jarenlange ervaring binnen de telecomsector, is Anyroute een jonge onderneming. De ontwikkelde telefonieoplossing is op het moment van de verkooptransactie ongeveer 1 jaar op de markt en dus moesten de investeringen nog worden terugverdiend. Ondanks de jonge leeftijd van de onderneming werden Addy en Marty door een van hun afnemers gevraagd om hun onderneming te verkopen, aangezien deze afnemer dusdanig veel toekomst zag in de gecreëerde oplossing.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Hoe individuele belangen leidden tot een gezamenlijk besluit om te verkopen

Aan deze overnamemogelijkheid lag ook een lastig dilemma ten grondslag, de ene eigenaar wilde namelijk wel actief blijven met de gecreëerde oplossing en de andere eigenaar niet.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Take 5 helpt je verder

Henk de Jong van Take 5 heeft er met zijn juridische kennis en kennis over bedrijfsovernames voor gezorgd dat Marty en Addy de onderneming hebben kunnen verkopen, waarbij dit ook juridisch goed is geregeld en vastgelegd.

“Met aandacht voor beide belangen, waarbij beide partijen ook echt een goed gevoel over hebben gehouden aan de verkoop. We hebben goed gekeken naar het overnamebod en ik geluisterd naar de persoonlijke wensen en voorkeuren van beide eigenaren.” zegt Henk de Jong

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven
“Rondom zo’n overnamebod spelen natuurlijk altijd individuele belangen mee, naast het belang van onze gezamenlijke onderneming. Maar het is ook erg belangrijk een balans te vinden tussen al die belangen, je wil namelijk ook serieus kijken naar de mogelijkheden van de verkoop. Take 5 heeft ons hierbij geholpen. Ondanks ons verschil van mening en onze verschillende belangen bij de transactie, heeft Take 5 ervoor gezorgd dat wij de onderneming hebben kunnen verkopen. Hierbij is mijn compagnon Marty blijven werken voor de nieuwe eigenaar van Anyroute. Ikzelf ben verder gegaan met mijn eigen consultancy-diensten voor specifieke telecomoplossingen.”
Addy de Hond

Addy de Hond

Anyroute

Disclaimer

Aansprakelijkheidsbeperking De informatie in dit artikel is bedoeld om algemene informatie te geven. Indien er sprake is van nadere toelichting, uitleg of advies heeft dit een algemeen karakter en is dit niet één op één toepasbaar binnen jouw situatie. Wij adviseren je daarom altijd contact op te nemen met een van onze adviseurs voordat je op basis van de informatie, uitleg of het advies besluiten neemt of activiteiten ontplooit.

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Onverkoopbare onderneming: voorraad liquidatie

In het steeds veranderende landschap van het bedrijfsleven bevinden bedrijven zich af en toe in uitdagende situaties waarin hun producten schijnbaar onverkoopbaar worden via traditionele kanalen. Wanneer u met een dergelijke hachelijke situatie wordt geconfronteerd, kan het verkennen van alternatieve manieren om activa te liquideren, zoals het online verkopen van de volledige inventaris of via gespecialiseerde veilingwebsites zoals ‘Troostwijk’, een haalbare oplossing zijn.

De intentieverklaring bij bedrijfsovernames

In het dynamische landschap van fusies en overnames speelt de intentieverklaring een cruciale rol bij het vormgeven van het traject van bedrijfsovernames. Dit document dient als een formele aankondiging die de belangrijkste voorwaarden van een voorgestelde transactie schetst en de weg vrijmaakt voor onderhandelingen en due diligence.

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?