Het afwegen van verschillende belangen van twee eigenaren om tot een succesvolle bedrijfsovername te komen

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Delen:

Addy en Marty zijn experts op het gebied van innovatieve telecomoplossingen. Met hun technologieoplossing Anyroute integreren zij vaste zakelijke telefonie in Microsoft Teams. Hierdoor kunnen gebruikers van de Anyroute oplossing altijd en overal bellen met hun vaste zakelijke toestel vanuit Microsoft Teams, zonder dat daarvoor extra software geïnstalleerd moet worden of ouderwetse hardware benodigd is.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Een jonge, maar succesvolle onderneming

Anyroute verkoopt hun innovatieve telefonieoplossing via zakelijke ICT- en telefonieaanbieders aan ondernemingen, van klein tot groot. Ondanks het grote kennisniveau van eigenaren Addy en Marty en hun jarenlange ervaring binnen de telecomsector, is Anyroute een jonge onderneming. De ontwikkelde telefonieoplossing is op het moment van de verkooptransactie ongeveer 1 jaar op de markt en dus moesten de investeringen nog worden terugverdiend. Ondanks de jonge leeftijd van de onderneming werden Addy en Marty door een van hun afnemers gevraagd om hun onderneming te verkopen, aangezien deze afnemer dusdanig veel toekomst zag in de gecreëerde oplossing.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Hoe individuele belangen leidden tot een gezamenlijk besluit om te verkopen

Aan deze overnamemogelijkheid lag ook een lastig dilemma ten grondslag, de ene eigenaar wilde namelijk wel actief blijven met de gecreëerde oplossing en de andere eigenaar niet.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Take 5 helpt je verder

Henk de Jong van Take 5 heeft er met zijn juridische kennis en kennis over bedrijfsovernames voor gezorgd dat Marty en Addy de onderneming hebben kunnen verkopen, waarbij dit ook juridisch goed is geregeld en vastgelegd.

“Met aandacht voor beide belangen, waarbij beide partijen ook echt een goed gevoel over hebben gehouden aan de verkoop. We hebben goed gekeken naar het overnamebod en ik geluisterd naar de persoonlijke wensen en voorkeuren van beide eigenaren.” zegt Henk de Jong

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven
“Rondom zo’n overnamebod spelen natuurlijk altijd individuele belangen mee, naast het belang van onze gezamenlijke onderneming. Maar het is ook erg belangrijk een balans te vinden tussen al die belangen, je wil namelijk ook serieus kijken naar de mogelijkheden van de verkoop. Take 5 heeft ons hierbij geholpen. Ondanks ons verschil van mening en onze verschillende belangen bij de transactie, heeft Take 5 ervoor gezorgd dat wij de onderneming hebben kunnen verkopen. Hierbij is mijn compagnon Marty blijven werken voor de nieuwe eigenaar van Anyroute. Ikzelf ben verder gegaan met mijn eigen consultancy-diensten voor specifieke telecomoplossingen.”
Addy de Hond

Addy de Hond

Anyroute

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Voorkom verrassingen bij het verkopen van je eenmanszaak of VOF

In tegenstelling tot bij de verkoop van een BV, heeft de verkoop van een eenmanszaak of VOF direct invloed op de belastingheffing die je zult moeten betalen. Je dient namelijk vrijwel direct belasting te betalen over de verkoopprijs minus boekwaarde van de onderneming. Welke mogelijkheden heb je om belastingheffing te beperken of te voorkomen? Lees het in dit blog.

Een boekenonderzoek praktisch vormgeven

Vaak is de laatste stap van een overnameproces een zogenaamd boekenonderzoek – ook wel due diligence genoemd. Tijdens dit proces heeft de aankopende partij de gelegenheid diverse zaken te onderzoeken over de onderneming die zij aankopen. Veel ondernemers zien op tegen een dergelijk onderzoek, terwijl dit vaak eenvoudig praktisch vorm te geven is. Hoe, dat lees je in dit artikel.

10 redenen waarom je op jongere leeftijd kan overwegen je onderneming te verkopen

Het verkopen van een onderneming is een belangrijke en persoonlijke beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Vaak denkt men pas aan de verkoop wanneer de leeftijd om te stoppen met het ondernemerschap is bereikt, maar er zijn ook situaties waarin het verkopen van je onderneming op jongere leeftijd de beste beslissing kan zijn.