Het afwegen van verschillende belangen van twee eigenaren om tot een succesvolle bedrijfsovername te komen

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Delen:

Addy en Marty zijn experts op het gebied van innovatieve telecomoplossingen. Met hun technologieoplossing Anyroute integreren zij vaste zakelijke telefonie in Microsoft Teams. Hierdoor kunnen gebruikers van de Anyroute oplossing altijd en overal bellen met hun vaste zakelijke toestel vanuit Microsoft Teams, zonder dat daarvoor extra software geïnstalleerd moet worden of ouderwetse hardware benodigd is.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Een jonge, maar succesvolle onderneming

Anyroute verkoopt hun innovatieve telefonieoplossing via zakelijke ICT- en telefonieaanbieders aan ondernemingen, van klein tot groot. Ondanks het grote kennisniveau van eigenaren Addy en Marty en hun jarenlange ervaring binnen de telecomsector, is Anyroute een jonge onderneming. De ontwikkelde telefonieoplossing is op het moment van de verkooptransactie ongeveer 1 jaar op de markt en dus moesten de investeringen nog worden terugverdiend. Ondanks de jonge leeftijd van de onderneming werden Addy en Marty door een van hun afnemers gevraagd om hun onderneming te verkopen, aangezien deze afnemer dusdanig veel toekomst zag in de gecreëerde oplossing.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Hoe individuele belangen leidden tot een gezamenlijk besluit om te verkopen

Aan deze overnamemogelijkheid lag ook een lastig dilemma ten grondslag, de ene eigenaar wilde namelijk wel actief blijven met de gecreëerde oplossing en de andere eigenaar niet.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Take 5 helpt je verder

Henk de Jong van Take 5 heeft er met zijn juridische kennis en kennis over bedrijfsovernames voor gezorgd dat Marty en Addy de onderneming hebben kunnen verkopen, waarbij dit ook juridisch goed is geregeld en vastgelegd.

“Met aandacht voor beide belangen, waarbij beide partijen ook echt een goed gevoel over hebben gehouden aan de verkoop. We hebben goed gekeken naar het overnamebod en ik geluisterd naar de persoonlijke wensen en voorkeuren van beide eigenaren.” zegt Henk de Jong

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven
“Rondom zo’n overnamebod spelen natuurlijk altijd individuele belangen mee, naast het belang van onze gezamenlijke onderneming. Maar het is ook erg belangrijk een balans te vinden tussen al die belangen, je wil namelijk ook serieus kijken naar de mogelijkheden van de verkoop. Take 5 heeft ons hierbij geholpen. Ondanks ons verschil van mening en onze verschillende belangen bij de transactie, heeft Take 5 ervoor gezorgd dat wij de onderneming hebben kunnen verkopen. Hierbij is mijn compagnon Marty blijven werken voor de nieuwe eigenaar van Anyroute. Ikzelf ben verder gegaan met mijn eigen consultancy-diensten voor specifieke telecomoplossingen.”
Addy de Hond

Addy de Hond

Anyroute

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Je horecabedrijf verkopen via een bedrijfsovername-adviseur of een horecamakelaar?

Het moment is daar: je overweegt om je horecabedrijf te verkopen. En als je hulp van een expert wilt inschakelen, kies je dan voor een bedrijfsovername-adviseur of juist voor een horecamakelaar? In dit blog gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van beide typen experts.

Een intentieverklaring op maat laten opstellen óf snel online genereren?

Op het gebied van bedrijfsovernames speelt de intentieverklaring een cruciale rol, die dient als een belangrijk document om de gemaakte afspraken over een voorgenomen overname vast te leggen. Momenteel zijn er diverse online tools beschikbaar waarmee je een intentieverklaring in een mum van tijd en vrijwel kosteloos zelf kunt genereren. Maar doe je daar verstandig aan?

Take 5 in de top 10 van Dealsuite

Met gepaste trots mogen we aankondigen dat Take 5 in de top 10 van de Benelux League Table van Dealsuite staat waarbij Take 5 maar liefst 3 mandaten mocht vertegenwoordigen.