Verkoop softwarebedrijf

Overweeg je jouw softwarebedrijf te verkopen? Laat je dan begeleiden door onze ervaren bedrijfsovername-specialisten met expertise in de software en ICT sector.
Wij zorgen ervoor dat alles geregeld is als je jouw softwarebedrijf gaat verkopen
We zoeken én vinden de juiste kopers voor jouw softwarebedrijf
We ontzorgen je volledig tijdens het hele traject van de verkoop van je softwarebedrijf
Deze ondernemers gingen je voor
Your IT
Codenext 21
Point2IT
Take 5 heeft begeleidt in de bedrijfsovername van Perfectware
Take 5 heeft begeleidt in de bedrijfsovername van Anyroute
Bloxx IT

Je softwarebedrijf verkopen en op zoek naar advies?

Dan ben je bij Take 5 het juiste adres. Onze team van benaderbare specialisten in de verkoop van bedrijven staat klaar om je op een laagdrempelige manier van A tot Z te begeleiden. Of je nu op zoek bent naar iemand om je bedrijf aan te verkopen, juridische hulp nodig hebt bij het afwikkelen van de verkoop of niet weet waar je moet starten, wij ontzorgen je op een professionele manier tijdens het volledige traject én hebben expertise in de software en IT sector.

Dit maakt Take 5 uniek

Take 5

Samen met ons je bedrijf verkopen

Jij kent je onderneming als de beste, daarom werken onze benaderbare overnamespecialisten graag samen jou aan het verkrijgen van de best mogelijke overnameresultaten. We betrekken je waar mogelijk in het proces zodat je stap-voor-stap afscheid neemt van jouw onderneming. Wanneer je dat wilt, kunnen we je ook op bepaalde gebieden compleet ontzorgen en kijken we samen met jouw vertrouwde accountant of boekhouder bijvoorbeeld naar de financiële zaken en zoeken we samen naar de perfecte verdeling.
Take 5

Stap voor stap

De dienstverlening van Take 5 is zo ingericht dat we altijd stapsgewijs werken richting een overname. Zo weet je duidelijk vooraf wat er gaat gebeuren, waar je aan het einde van elke stap staat én kun je aan het einde van iedere stap bepalen of je al dan niet door wilt gaan met het overnameproces. Zo blijf je altijd zelf in regie bij misschien wel de belangrijkste transactie in je levensloop als ondernemer. Natuurlijk weet je vooraf altijd wat onze begeleiding je gaat kosten.
Take 5

Ervaren en gecertificeerd

Take 5 is een door de BOBB gecertificeerd bedrijfsovername-advieskantoor. Inmiddels hebben we 100-en dossiers succesvol begeleid. Door onze certificering mag je ervan uit gaan dat we altijd integer handelen en aan jouw kant staan tijdens alle stappen van het proces. Ook wordt onze kennis regelmatig bijgeschoold naar aanleiding van actuele gebeurtenissen en veranderende regelgeving.
Take 5

We kennen de weg naar overnamekandidaten

De aanpak van Take 5 kenmerkt zich door het actief zoeken naar mogelijke overnamekandidaten. We gaan actief (maar wél discreet) op zoek naar de beste koper. Mogelijk hebben we al een aantal geïnteresseerde partijen op het oog of anders weten we de weg naar deze mogelijke kopers te vinden. We gebruiken ons eigen netwerk, onze eigen databanken en soms online marktplaatsen en netwerkgroepen om dé beste overnamekandidaat te vinden.
Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven
Take 5 heeft begeleidt in de bedrijfsovername van Anyroute

Succesverhaal

Het afwegen van verschillende belangen van twee eigenaren om tot een succesvolle bedrijfsovername te komen

Ondanks de jonge leeftijd van de onderneming werden Addy en Marty door een van hun afnemers gevraagd om hun onderneming te verkopen, aangezien deze afnemer dusdanig veel toekomst zag in de gecreëerde oplossing. Aan deze overnamemogelijkheid lag ook een lastig dilemma ten grondslag, de ene eigenaar wilde namelijk wel actief blijven met de gecreëerde oplossing en de andere eigenaar niet.

Win vrijblijvend advies in over de verkoop van je bedrijf

Laat onze ervaren experts je helpen bij de verkoop van jouw onderneming. Start door een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek in te plannen.