/Recovery Scan / Voorbij de Corona
Recovery Scan / Voorbij de Corona 2020-08-17T17:44:42+02:00

Recovery Scan – Voorbij het Corona-virus

Vele sectoren worden rechtstreeks geraakt door de wereldwijde Covid-19 pandemie. Anderen verwachten een stevige dip als gevolg hiervan in de nabije toekomst. De Nederlandse overheid heeft een stevig pakket neergelegd om dit zoveel mogelijk op te vangen. Dit zal voor veel bedrijven echter niet voldoende zijn.

Zorg dat u nu handelt en neem uw toekomst en dat van uw werknemers in eigen handen.

Krijg 80% van de advieskosten vergoed (met max van € 2.500,–) op basis van de Kickstarter voucher van Rijksdienst van Ondernemend Nederland. Take5 is een erkende specialist van het RVO om deze trajecten uit te voeren.

Vragen die spelen tijdens deze Corona crisis:

Omzet en Business Development
– Hoe kan ik mijn omzet op een acceptabel niveau houden ?
– Waar kan ik alternatieve markten aanboren ?
– Waar liggen mogelijkheden om minder afhankelijk te zijn van maar 1 of 2 markten ?
Personeel en Organisatie
– Hoe behoud ik mijn personeel; niet alleen nu maar ook straks voor de toekomst ?
– Hoe kan ik de organisatie dusdanig aanpassen,
zodat ik nu mijn kosten sterk beperk maar straks weer snel kan opschalen ?
Financiële Steun en Subsidie
– Welke mogelijkheden zijn er nu precies om steun te ontvangen en welke passen het beste bij mijn situatie ?
– Hoe zorg ik dat ik snel een gedegen plan heb om tijdelijke financiering te realiseren ?
Bedrijfsoverdracht
– Ik was eigenlijk aan het nadenken over het verkopen van mijn bedrijf maar dat kan ik nu wel op mijn buik schrijven. Hoe moet dat nu verder ?

Take 5 heeft ervaren specialisten in huis die in heel de keten kunnen meekijken en meedenken.

Meer INFO: 

Voucher Recovery-scan

Meer info over 80% subsidie

Kickstarter Voucher RVO

Praktijkvoorbeelden

Voor een Amerikaanse multinationaal in de polymeer industrie een nieuw additief in de Benelux markt geïntroduceerd. Dit additief gaf de golfkarton producerende bedrijven een tweetal unieke voordelen. Er kan met dit additief watervaste verlijming van golfkarton worden gerealiseerd en qua productiesnelheid wordt er een rendementsverbetering van circa 10% gerealiseerd. Binnen 2 jaar werd dit additief bij 40% van karton makende bedrijven gebruikt.
“Kan een kleine toevoeging een groot verschil maken”
Door de multiple als technische achtergronden ervaring steeds in staat om snel de “business” als processen eigen te maken. Niet alleen ter vervanging van een niet functionerende manager maar ook ter vervanging bij ziekte of als de focus even ergens ander op moet komen te liggen. Maar ook projectmatig ingezet om nieuwe activiteiten van de grond te krijgen en daarna over te dragen.
“Is een duizendpoot snel inzetbaar”
Aansturen van project om een geheel nieuw logistiek proces (inclusief een nieuw logistiek IT systeem) in te voeren om zo de werkwijze binnen het bedrijf aan te passen aan een efficiëntere en meer aan de nieuwe markt aangepaste manier van afhandelen van de op- en overslag van de goederen. Enerzijds het creëren van draagvalk om over te stappen naar een nieuwe manier van werken en anderzijds aansturen van IT partner om samen met de organisatie dit nieuwe proces optimaal te laten aansluiten bij de bedrijfsprocessen en te zorgen dat de IT systemen die op juiste wijze kan ondersteunen.
“Is IT een efficiënte manier van werken”
Directievoering van verschillende organisaties in hospitality industrie, waarbij vanwege diverse marktontwikkelingen organisatorische wijzigingen, kwaliteitsbeheersingstechnieken en benchmarkmogelijkheden zijn doorgevoerd. Dienaangaande betrokken geweest bij het ontwikkelen van ICT en QA management beheerssystemen en verantwoordelijk voor uitvoeren audits in heel Europa bij aangesloten hotels.
“Kunnen Europese hotels meer kwaliteit leveren”
Voor een multinational van elektronische componenten in Nederland en Engeland het gehele productieproces heringericht met focus op optimale betrokkenheid medewerkers, minimale kwaliteitsfouten en optimale efficiëntie als uitgangspunten. Volgende zaken geïmplementeerd:
-organisatie ingedeeld in productteams middels autonome taakgroepen die volledig zelf verantwoordelijk zijn vervaardiging eindproduct (oude situatie bestond uit een organisatie waarbij de 8 processtappen centraal stonden).
“Kan ik van procesfocus naar productfocus”