Kosten

Wanneer je je bedrijf gaat verkopen, of een overname gaat doen, wil je uiteraard weten welke kosten hiermee gemoeid gaan. Take 5 werkt met transparante tarieven en verschillende stappen gedurende het proces. Je weet vooraf dus altijd wat je voor een bepaalde stap betaalt én wat je daar voor terug krijgt.

Take 5 werkt daarnaast optioneel met een succesfee, een extra beloning bij een succesvolle overnametransactie. Indien je kiest voor ons prijsmodel in combinatie met succesfee, betaal je ons vooraf aanzienlijk lagere tarieven. Je betaalt vervolgens het overgrote deel van onze vergoeding pas als de transactie daadwerkelijk gelukt is conform jouw wensen.

Hoe werkt dat precies? Je ziet het hieronder:

Vaste prijzen per fase

met succesfee

Vaste prijzen per fase

zonder succesfee

Vaste prijs voor fase 1 €€€
Vaste prijs voor fase 2 €€ €€€€€
Vaste prijs voor fase 3 €€ €€€€€
Vaste prijs voor fase 4 €€€
Succesfee bij een succesvolle verkoop V X

Succesfee, hoe werkt dat precies?

In de basis betaal je alleen succesfee, wanneer de transactie ook daadwerkelijk gelukt is. Het percentage succesfee wat je dient te betalen, leggen we vooraf vast in onze aanbieding. Zo weet je vooraf precies welk percentage je ons moet betalen.

We spreken echter ook enkele uitzonderingen af die we vastleggen in onze aanbieding. In deze uitzonderlijke situaties is er geen sprake van een succesvolle transactie – en dus ook niet van succesfee – maar noemen we de vergoeding een beëindigingsfee. Denk aan een situatie waarbij wij een koper hebben gevonden voor je bedrijf, er een contract is getekend met deze koper, maar je toch op het laatste moment besluit om door persoonlijke redenen je bedrijf niet te verkopen. In dergelijke uitzonderlijke situaties hebben wij er alles aan gedaan om tot een succes te komen, maar kies je er zelf voor om moedwillig dit succes niet te laten uitkomen. In dergelijke situatie vinden we het fair om een vergoeding te vragen om onze kosten te dekken, waarbij we normaal gesproken een succesfee hadden kunnen innen.