PW logo BW
ggd

Van volledige zelfstandigheid naar mogelijke participatie

PerfectWare is dé flexibele en servicegerichte ICT-dienstverlener voor het MKB uit de regio Eindhoven. Door het ontzorgen van de complete ICT van haar klanten is PerfectWare als het ware een ICT’er op afstand. Door deze dienstverlening kunnen de klanten van PerfectWare zich richten op het ondernemerschap, terwijl PerfectWare het aanspreekpunt is voor alle ICT gerelateerde zaken. PerfectWare levert hierbij zowel de hardware en de software, als de support en back-ups van alle belangrijke data. PerfectWare is in 2002 opgericht door Peter van der Wekken.

De eerste stap naar een - gedeeltelijke - verkoop

Peter begrijpt de risico’s van zijn onderneming. Als kleine ICT dienstverlener kan hij erg servicegericht zijn, maar is de organisatie ook enigszins kwetsbaar. Door de grote toestroom aan nieuwe klanten of uitbreiding in het aantal eindgebruikers, maar met een organisatie die relatief gelijk blijft van grootte, is het lastig om de dienstverlening op een kwalitatieve manier te kunnen blijven leveren. Omdat Peter op termijn ook graag meer vrijheid wenste, liep hij al langer rond met het idee om zijn onderneming mogelijk – eventueel deels – te verkopen. Hij twijfelde alleen over het juiste moment om deze stap te zetten.

GGD Investments

Binnen het klantenbestand belevert PerfectWare een groot aantal ondernemingen, welke deels onderdeel zijn van GGD Investments. Via deze weg heeft GGD Investments meerdere malen aangegeven geïnteresseerd te zijn in een mogelijke participatie in PerfectWare. “Maar goed, dat is nogal een stap na 20 jaar volledige zelfstandigheid als onderneming. En waar begin je dan?” zegt Peter.

Hoe Take 5 de verkoop heeft begeleid

Take 5 heeft Peter geholpen bij het bekijken van een mogelijke verkoopwaarde van PerfectWare en de daarbij behorend arrangement, de onderhandelingen en vervolgens de garanties na de transactie. Deze begeleiding is geleverd door Henk de Jong en Maikel Brouwer. Binnen de transactie hebben alle bestaande afspraken tussen klanten, leveranciers, PerfectWare en haar medewerkers voorop gestaan, zodat het gedachtegoed van Peter ook binnen GGD Investments blijft voortbestaan. Ook blijft Peter werkzaam voor PerfectWare na de participatie en heeft hierbij de dagelijkse leiding.

“Take 5 heeft mij geholpen rondom het complete proces van de participatie en hoe alles er na de participatie uit kan gaan zien. Omdat ik nog binnen mijn bedrijf blijf werken na de participatie, was het des te belangrijk dat alle meningen en partijen bij elkaar gebracht worden. Hier heeft met name Henk erg goed bij geholpen.”

“Discussies werden regelmatig bij mij weggehouden. Dit kon omdat Henk en ik vooraf afgebakend hadden wat wel en niet wenselijk was rondom de transactie. Hierdoor was er vertrouwen dat de zaken de goede kant op gingen, terwijl ik me kon focussen op mijn normale werkzaamheden. Bedrijfsovernames zijn echt specialistenwerk is gebleken, dit had ik nooit zelf helemaal kunnen afwikkelen”.

DSC 0004 200x300 1

Wil jij net als Peter ook je bedrijf - deels - verkopen?

Onze ervaren adviseurs gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om de mogelijkheden te bekijken rondom een bedrijfsovername.