Take 5 begeleidt transportbedrijf Otentic bij succesvolle verkoop en overdracht aan Neele-Vat

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van logistieke dienstverleners

Delen:

Otentic is als transportbedrijf actief in op- en overslag van grondstoffen voor de voedingsmiddelen- en diervoedingindustrie, evenals de opslag van gevaarlijke goederen. Als logistieke dienstverlener heeft het bedrijf een uitgebreide expertise ontwikkeld op het gebied van voedsel, diervoeder, chemische, farmaceutische en biologische producten.

Daarnaast beschikt Otentic, samen met haar dochteronderneming Otentic Customs, over uitgebreide kennis van douanewerkzaamheden, fiscale vertegenwoordiging en BTW-wetgeving. Dit stelt Otentic in staat om haar wereldwijde klantenbestand volledig te ontzorgen op het gebied van goederenstromen.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van logistieke ondernemingen

Take 5 begeleidt oprichters van Otentic bij verkoop en overdracht van bedrijf voor nieuwe carrièrestap

De oprichters van Otentic, Chris Doodewaard en Jack Zagers, hebben onlangs besloten om hun rol als ondernemer op een andere manier in te vullen. Hoewel de onderneming goed draait en gezond is, wilden ze graag een stapje terug doen en minder zorgen hebben, zij het niet volledig zonder betrokkenheid bij Otentic. Take 5 heeft Chris en Jack begeleid bij alle aspecten van de verkoop van het transportbedrijf: het vinden van een geschikte koper, het voeren van onderhandelingen en het financieel en juridisch afronden van de deal. De deal omvatte de twee werkmaatschappijen van Otentic, Otentic Logistics en Otentic Customs, evenals het terrein met een opslaglocatie van 30.000m2 in Oosterhout.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van logistieke dienstverleners

Neele-Vat versterkt positie in de logistieke sector met overname van Otentic

De ondernemingen zijn uiteindelijk verkocht aan Neele-Vat, een gevestigde naam in de logistieke wereld met een sterk Europees netwerk, een solide positie op het gebied van lucht- en zeevracht, en meer dan 500.000 m2 aan opslagcapaciteit in de Benelux, inclusief mogelijkheden voor value added logistics. Met de overname van Otentic kan Neele-Vat haar positie op het gebied van op- en overslag, douanewerkzaamheden en expeditie door heel Europa versterken.

Chris Doodewaard en Jack Zagers, directeuren van Otentic, geven aan: “De overname door Neele-Vat biedt een mooie continuering voor personeel en klanten van Otentic. Met dezelfde klantgerichte, no-nonsense cultuur, en nog meer slagkracht. Wij zijn blij dat wij onze klanten en collega’s een mooie toekomst kunnen bieden. Samen kunnen we zo met ruim 1200 medewerkers, 32 vestigingen in 10 landen een nog betere en bredere dienstverlening bieden mét interessante mogelijkheden voor onze medewerkers”

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van transportbedrijven

Uitdagende verkoop van warehouse tijdens overnameproces

“Met name de verkoop van het vastgoed is tijdens het overnametraject uitdagend geweest. Door de veranderde financiële- en marktomstandigheden en de snel stijgende rentepercentages zou een transactie met daarbij direct de aankoop van het vastgoed niet mogelijk zijn.” Aldus Johan van den Berg, financierings- en bedrijfsovernamespecialist bij Take 5. “Dit hebben we in goed overleg met alle partijen kunnen oplossen door het pand gedurende 10 jaar te verhuren en daarbij een eerste recht tot koop op te nemen voor Neele-Vat na afloop van of gedurende de 10-jarige huurperiode”.

"Juist de ervaring van Henk en Johan in deze trajecten (zowel op de financiële als procesmatige stappen) hebben er bij ons toe bijgedragen dat we telkens weer gerustgesteld werden als er een kink in de kabel kwam en heeft Take 5 door haar rol in het project, onszelf in de relatie naar Neele-Vat buiten schot gehouden zodat dit uiteindelijk een goed proces is geworden waarbij we met zeer goed gevoel de deal hebben afgesloten" zegt Jack Zagers.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van transportondernemingen
Juist de ervaring van Henk en Johan in deze trajecten (zowel op de financiële als procesmatige stappen) hebben er bij ons toe bijgedragen dat we telkens weer gerustgesteld werden als er een kink in de kabel kwam en heeft Take 5 door haar rol in het project, onszelf in de relatie naar Neele-Vat buiten schot gehouden zodat dit uiteindelijk een goed proces is geworden waarbij we met zeer goed gevoel de deal hebben afgesloten.
Jack Zagers

Jack Zagers

Otentic Logistics

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Voorkom verrassingen bij het verkopen van je eenmanszaak of VOF

In tegenstelling tot bij de verkoop van een BV, heeft de verkoop van een eenmanszaak of VOF direct invloed op de belastingheffing die je zult moeten betalen. Je dient namelijk vrijwel direct belasting te betalen over de verkoopprijs minus boekwaarde van de onderneming. Welke mogelijkheden heb je om belastingheffing te beperken of te voorkomen? Lees het in dit blog.

Een boekenonderzoek praktisch vormgeven

Vaak is de laatste stap van een overnameproces een zogenaamd boekenonderzoek – ook wel due diligence genoemd. Tijdens dit proces heeft de aankopende partij de gelegenheid diverse zaken te onderzoeken over de onderneming die zij aankopen. Veel ondernemers zien op tegen een dergelijk onderzoek, terwijl dit vaak eenvoudig praktisch vorm te geven is. Hoe, dat lees je in dit artikel.

10 redenen waarom je op jongere leeftijd kan overwegen je onderneming te verkopen

Het verkopen van een onderneming is een belangrijke en persoonlijke beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Vaak denkt men pas aan de verkoop wanneer de leeftijd om te stoppen met het ondernemerschap is bereikt, maar er zijn ook situaties waarin het verkopen van je onderneming op jongere leeftijd de beste beslissing kan zijn.