Overname van NLMatch door middel van een management buy out

Delen:

NLMatch houdt zich al meer dan 15 jaar bezig met telemarketing. Met een team van ruim 30 ervaren medewerkers genereren zij commerciële afspraken voor accountmanagers voor vooraanstaande Nederlandse ondernemingen. Zo komt het salesteam aan tafel bij concrete én geïnteresseerde prospects, zonder dat zij zelf koud hoeven bellen.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van zakelijke dienstverleners

Hoe NLMatch in 15 jaar is gegroeid

In 2004 heeft voormalig eigenaar Bart NLMatch opgericht. In eerste instantie is NLmatch gestart in Den Haag. Na een verhuizing naar Dordrecht zijn er inmiddels ook twee vestigingen in Spanje (Fuengirole en Torre Del Mar) geopend. Doordat de medewerkers van NLMatch gespecialiseerd zijn in koude acquisitie op een hele kwalitatieve manier, zorgen zij ervoor dat ze voor elke opdrachtgever de juiste prospects binnen de juiste doelgroep benaderen én warm maken voor een concreet sales gesprek.

Gedurende het 15 jarige bestaan van de onderneming is er erg veel veranderd binnen de onderneming en is de onderneming verder geprofessionaliseerd. Om haar doelstellingen te kunnen bereiken is er gedurende het bestaan een managementteam aangesteld, om samen met Bart de groeiambities waar te maken zónder daarbij het kwaliteitsaspect uit het oog te verliezen. Zo werden Bianca, Robert en Davy aangesteld als managementteam en stuurden zij de onderneming operationeel aan.

Take 5 is gespecialiseerd in management buy out trajecten

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Na ruim 15 jaar was oud-eigenaar Bart toe aan iets nieuws en overwoog hij de onderneming te verkopen. Dit heeft hij destijds openlijk besproken met het managementteam en zo is het idee ontstaan om als managementteam de onderneming over te nemen. Johan van den Berg van Take 5 heeft Bianca, Robert en Davy tijdens dit proces begeleid.

Direct bij de start van het management buy out proces was duidelijk dat Bart graag wilde stoppen middels een uitgroeimodel. Hij wilde na de overname nog betrokken blijven bij de onderneming om de commerciële activiteiten te blijven doen. Omdat Bart hier altijd al verantwoordelijk voor was, gaf dit Bianca, Robert en Davy extra vertrouwen in de bestendigheid van de omzet én de toekomstige groei middels nieuwe opdrachtgevers.

Take 5 is gespecialiseerd in management buy out trajecten

Wel werd duidelijk dat de verwachtingen van de verkoper en de kopers, wat uit elkaar lagen, wat natuurlijk niet vreemd is bij een overname, beide partijen hebben immers andere belangen.” zegt Johan van Take 5.

Ervaring bij NLmatch

Take 5 heeft het overnametraject gecombineerd met advisering richting het aantrekken van financiering, zodat de overname mogelijk gemaakt kon worden.

“Het is een groot voordeel dat de financiering en de overname door één adviseur wordt begeleid, zodat deze losse processen op cruciale momenten samen komen en er geen stappen in de overname worden gezet, wanneer er voor dat deel van de financiering nog geen groen licht is.” zegt Davy.

Take 5 is gespecialiseerd in management buy out trajecten
“Take 5 heeft ons goed geholpen in het vinden van een middenweg in die belangen. Er komen zoveel zaken op je af dat het erg belangrijk is om jezelf goed te laten informeren. De extra kennis op financieel en juridisch gebied hebben ervoor gezorgd dat we de juiste keuzes konden maken in het proces. Bovendien moesten we het bedrijf natuurlijk ook nog samen blijven runnen gedurende het proces, wat het extra belangrijk maakte dat het proces met wederzijds respect gebeurde.”
Davy van der Zanden

Davy van der Zanden

NLmatch

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Onverkoopbare onderneming: voorraad liquidatie

In het steeds veranderende landschap van het bedrijfsleven bevinden bedrijven zich af en toe in uitdagende situaties waarin hun producten schijnbaar onverkoopbaar worden via traditionele kanalen. Wanneer u met een dergelijke hachelijke situatie wordt geconfronteerd, kan het verkennen van alternatieve manieren om activa te liquideren, zoals het online verkopen van de volledige inventaris of via gespecialiseerde veilingwebsites zoals ‘Troostwijk’, een haalbare oplossing zijn.

De intentieverklaring bij bedrijfsovernames

In het dynamische landschap van fusies en overnames speelt de intentieverklaring een cruciale rol bij het vormgeven van het traject van bedrijfsovernames. Dit document dient als een formele aankondiging die de belangrijkste voorwaarden van een voorgestelde transactie schetst en de weg vrijmaakt voor onderhandelingen en due diligence.

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?