Je bedrijf verkopen tijdens de coronapandemie

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van tandheelkundige laboratoria

Delen:

Hans Perre is in 1991 zijn groothandel Dental & Cosmetic Care gestart, een groothandel in kwaliteitsproducten gespecialiseerd in het beleveren van tandartspraktijken, mondhygiënisten, orthodontisten en dergelijke. Men levert producten voor mondhygiëne, zoals polijstmiddelen en tandpasta’s in combinatie met beschermingsmiddelen, waardoor zij een praktijk voor mondzorg volledig kunnen beleveren. Alle producten die Hans verkoopt zijn van hoge kwaliteit én bovendien zelf gecontroleerd en getest. Door het leveren van kwaliteit en persoonlijke service, gecombineerd met het complete assortiment is Dental & Cosmetic Care uit kunnen groeien tot een onderneming van respectabele grootte.

Hans’ zijn onderneming floreerde, maar besloot toch om te verkopen

Hans heeft er tijdens de wereldwijde coronapandemie voor gekozen om zijn onderneming te gaan verkopen. Ondanks dat zijn onderneming tijdens deze wereldwijde crisis floreerde door het leveren van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen en mondmaskers, heeft Hans de beslissing gemaakt zijn onderneming te gaan verkopen door zijn leeftijd en de wens om zijn leven op korte termijn anders te gaan invullen.

Hoe overheidsmaatregelen voor extra uitdagingen zorgde

“Tijdens het verkooptraject schommelde de omzet en de bijbehorende winstgevendheid sterk, doordat de vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen eigenlijk gelijk steeg (en daalde) met de overheidsmaatregelen tijdens de coronapandemie. Dit maakt het erg uitdagend om geïnteresseerden steeds van juiste én actuele informatie te voorzien en bovendien te onderhandelen over de juiste prijs.” Zegt Johan van den Berg, overnamespecialist bij Take 5.

“Als overmaat van ramp heeft Hans gedurende het verkooptraject zelf ook corona gekregen, in een vrij ernstige vorm” aldus Johan. “Hierdoor kwam er veel druk op de schouders van Lyckelina, de vrouw van Hans. Zij moest gedurende de afwezigheid van Hans het complete bedrijf runnen én daarbij de resultaten op niveau houden, dat was immers cruciaal voor een goede verkoop. Dit heeft veel druk gegeven, maar uiteindelijk is het toch gelukt de onderneming voor een juiste prijs te vervreemden. Dit maakte het presenteren van constante rendementen nóg lastiger. Gelukkig was Hans op het moment van vervreemding ook weer grotendeels genezen van corona, waardoor hij zelf voor de overdracht kon zorgen én bovendien ook kon gaan genieten van de succesvolle verkoop. Dit gun ik Hans en Lyckelina echt na deze zware periode.” Zegt Johan.

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Je horecabedrijf verkopen via een bedrijfsovername-adviseur of een horecamakelaar?

Het moment is daar: je overweegt om je horecabedrijf te verkopen. En als je hulp van een expert wilt inschakelen, kies je dan voor een bedrijfsovername-adviseur of juist voor een horecamakelaar? In dit blog gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van beide typen experts.

Een intentieverklaring op maat laten opstellen óf snel online genereren?

Op het gebied van bedrijfsovernames speelt de intentieverklaring een cruciale rol, die dient als een belangrijk document om de gemaakte afspraken over een voorgenomen overname vast te leggen. Momenteel zijn er diverse online tools beschikbaar waarmee je een intentieverklaring in een mum van tijd en vrijwel kosteloos zelf kunt genereren. Maar doe je daar verstandig aan?

Take 5 in de top 10 van Dealsuite

Met gepaste trots mogen we aankondigen dat Take 5 in de top 10 van de Benelux League Table van Dealsuite staat waarbij Take 5 maar liefst 3 mandaten mocht vertegenwoordigen.