Je bedrijf verkopen onder moeilijke persoonlijke omstandigheden

Delen:

Dé softwareoplossing voor de kozijnenbranche

Het bedrijf Techwin is 30 jaar geleden gestart door André de Weerdt. Hij is een echte expert op het gebied van het ontwikkelen van software en heeft zich met Techwin gespecialiseerd in het maken van software specifiek voor het efficiënt en foutloos produceren van kozijnen. Later zijn hier modules bijgekomen die montagebedrijven van kozijnen ondersteunen in een efficiënte planning en facturatie.

Door de grondige kennis van de markt en zijn innovatieve software heeft André in kunnen spelen op de vraag naar automatisering van de bedrijfsprocessen binnen de kozijnenbranche. Dit maakt dat de software van Techwin vandaag de dag in menig bedrijf in de sector gebruikt wordt. Iedere dag is het ontwikkelingsteam bezig met het vernieuwen en verbeteren van de software zodat het programma up to date blijft met alle nieuwe ontwikkelingen.

Take 5

De verkoop van een Belgische bedrijf aan een Nederlandse koper

Techwin verkoopt hun innovatieve softwarepakketten JoPPS, JoRPA en JoSS rechtstreeks aan een groot aantal bedrijven, varierend van kleine zelfstandigen tot grote internationale productiebedrijven. Naast de aanwezigheid in België heeft Techwin de meeste klanten in Nederland, waardoor de onderneming voornamelijk interessant om over te nemen is voor Nederlandse bedrijven. Take 5 heeft André van A tot Z geholpen bij dit proces.

“Ondanks dat de dienstverlening van Take 5 gericht is op de verkoop van Nederlandse bedrijven, was het voor Techwin vanzelfsprekend ook mogelijke kopers te zoeken in Nederland. Doordat dit bij Belgische overnameadviseurs anders in zijn werk gaat, heeft André gekozen voor Take 5, zodat we bij de zoektocht naar passende kopers kunnen toespitsen op zowel Belgische als Nederlandse geïnteresseerden” zegt Maikel Brouwer, Managing Partner bij Take 5.

Take 5

De stap richting een verkoop

Door langdurige ziekte van zijn partner heeft André langdurig minder tijd en ruimte gehad om al zijn aandacht aan Techwin te besteden waardoor de groei van de onderneming werd tegengehouden.  Doordat de ondernemer besloten heeft om meer tijd te willen doorbrengen met zijn partner heeft hij de stap gezet zich te oriënteren op een mogelijke verkoop van het bedrijf. Tijdens de beginfase was de insteek van de opdracht om het bedrijf niet te verkopen maar om een business partner te vinden waarmee hij samen het bedrijf de komende 5 jaar zou kunnen gaan uitbouwen om het vervolgens te verkopen.

Take 5

Wanneer moeilijke persoonlijke omstandigheden een rol in het overnameproces gaan spelen

Door de verslechterde toestand van zijn partner heeft André besloten om zijn bedrijf volledig te willen verkopen. Na dit besluit is Take 5 aan de slag gegaan met het vinden van geschikte kopers. Na het search traject waren er vrijwel direct meerdere geïnteresseerden in de overname van Techwin. In overleg met André is Ad van Poelje van Take 5 in gesprek gegaan met een vijftal geïnteresseerden en zijn er uiteindelijk 2 partijen overgebleven die serieuze interesse hadden in Techwin. Andre en Ad stonden op het punt om een beslissing te maken wie van de 2 partijen het beste aansluit op de wensen en eisen van Andre. Op het laatste moment klopte er nog een geïnteresseerde aan. Dit was de Matrix Group, wat uiteindelijk ook de koper is geworden. De Matrix Group sloot aanvankelijk het beste aan bij de wensen van Andre, waarbij hij op redelijke korte termijn wat meer op de achtergrond kon gaan treden en niet meer de dagelijkse leiding had van het bedrijf. Daarom is er besloten exclusiviteit met de Matrix Group aan te gaan.

Take 5

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Onverkoopbare onderneming: voorraad liquidatie

In het steeds veranderende landschap van het bedrijfsleven bevinden bedrijven zich af en toe in uitdagende situaties waarin hun producten schijnbaar onverkoopbaar worden via traditionele kanalen. Wanneer u met een dergelijke hachelijke situatie wordt geconfronteerd, kan het verkennen van alternatieve manieren om activa te liquideren, zoals het online verkopen van de volledige inventaris of via gespecialiseerde veilingwebsites zoals ‘Troostwijk’, een haalbare oplossing zijn.

De intentieverklaring bij bedrijfsovernames

In het dynamische landschap van fusies en overnames speelt de intentieverklaring een cruciale rol bij het vormgeven van het traject van bedrijfsovernames. Dit document dient als een formele aankondiging die de belangrijkste voorwaarden van een voorgestelde transactie schetst en de weg vrijmaakt voor onderhandelingen en due diligence.

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?