Hoe de eigenaren van GJM Bouwadviseurs hun bedrijf aan hun belangrijkste klant verkochten

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Delen:

GJM Bouwadviseurs begeleidt haar klanten tijdens het complete bouwproces, vanaf het eerste ontwerp tot aan het opleveren van het project. GJM Bouwadviseurs ontzorgt haar klanten tijdens de planontwikkeling, helpt bij het indienen en opvolgen van de bouwaanvraag en coördineert de uitvoering van bouwprojecten.

B-Built is gespecialiseerd in de bouw van grote gekoelde logistieke centra door heel Europa. Onder het motto ‘Cold as Ice’ worden deze koel/vrieshuizen conform de wensen van de opdrachtgevers gebouwd waardoor een vlekkeloze logistieke operatie na oplevering al gedurende de hele bouw centraal staat.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames binnen de bouwsector

GJM Bouwadviseurs werkte al ruime tijd in opdracht van B-Built en maakte de bouwkundige tekeningen en constructieberekeningen voor haar projecten. Tijdens deze samenwerking heeft B-Built te kennen gegeven dat zij graag de dienstverlening van GJM Bouwadviseurs in eigen huis zouden willen hebben, zodat er sneller geschakeld kon worden en bovendien de capaciteit altijd gegarandeerd kon worden. Aangezien beide eigenaren van GJM Bouwadvies, , tegen een leeftijd achterin de 50 jaar aanliepen en niet direct een bedrijfsopvolger voorhanden hadden hebben ze samen met Take 5 besloten dat een verkoop op dat moment de best mogelijke exit-strategie zou zijn.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames binnen de bouwsector

Take 5 heeft in opdracht van de eigenaren van GJM Bouwadviseurs de onderhandelingen met B-Built om tot de best mogelijke condities rondom de voorgenomen overname te komen ondersteund. Uiteindelijk is het resultaat van deze bemiddeling geweest dat B-Built direct 50% van de aandelen van GJM Bouwadviseurs heeft overgenomen waardoor beide eigenaren direct een goed gevoel rondom de overname hadden. Daarnaast hebben zij binnen de nieuwe combinatie GJM Bouwadviseurs en B-Built vooraf vastgelegd dat het restant van de aandelen gedurende de 5 jaar na de overname door B-Built wordt overgenomen aan de dan geldende waarde middels een earn-out regeling. Op deze manier worden de oud-eigenaren ook nog eens uitgedaagd het maximale uit de komende 5 jaar bedrijfsvoering te halen én is B-Built gegarandeerd van een goede integratie van GJM Bouwadviseurs binnen de nieuw gecreëerde onderneming. Er is dus een echte win-win-win situatie gecreëerd voor alle partijen.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames binnen de bouwsector

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Voorkom verrassingen bij het verkopen van je eenmanszaak of VOF

In tegenstelling tot bij de verkoop van een BV, heeft de verkoop van een eenmanszaak of VOF direct invloed op de belastingheffing die je zult moeten betalen. Je dient namelijk vrijwel direct belasting te betalen over de verkoopprijs minus boekwaarde van de onderneming. Welke mogelijkheden heb je om belastingheffing te beperken of te voorkomen? Lees het in dit blog.

Een boekenonderzoek praktisch vormgeven

Vaak is de laatste stap van een overnameproces een zogenaamd boekenonderzoek – ook wel due diligence genoemd. Tijdens dit proces heeft de aankopende partij de gelegenheid diverse zaken te onderzoeken over de onderneming die zij aankopen. Veel ondernemers zien op tegen een dergelijk onderzoek, terwijl dit vaak eenvoudig praktisch vorm te geven is. Hoe, dat lees je in dit artikel.

10 redenen waarom je op jongere leeftijd kan overwegen je onderneming te verkopen

Het verkopen van een onderneming is een belangrijke en persoonlijke beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Vaak denkt men pas aan de verkoop wanneer de leeftijd om te stoppen met het ondernemerschap is bereikt, maar er zijn ook situaties waarin het verkopen van je onderneming op jongere leeftijd de beste beslissing kan zijn.