Hoe Take 5 de eigenaren van GJM Bouwadviseurs hielp bij de verkoop van hun bedrijf aan hun belangrijkste klant

gjm
GJM Bouwadviseurs begeleidt haar klanten tijdens het complete bouwproces, vanaf het eerste ontwerp tot aan het opleveren van het project. GJM Bouwadviseurs ontzorgt haar klanten tijdens de planontwikkeling, helpt bij het indienen en opvolgen van de bouwaanvraag en coördineert de uitvoering van bouwprojecten.
bbuilt 300x82 1
B-Built is gespecialiseerd in de bouw van grote gekoelde logistieke centra door heel Europa. Onder het motto ‘Cold as Ice’ worden deze koel/vrieshuizen conform de wensen van de opdrachtgevers gebouwd waardoor een vlekkeloze logistieke operatie na oplevering al gedurende de hele bouw centraal staat.
GJM Bouwadviseurs werkte al ruime tijd in opdracht van B-Built en maakte de bouwkundige tekeningen en constructieberekeningen voor haar projecten. Tijdens deze samenwerking heeft B-Built te kennen gegeven dat zij graag de dienstverlening van GJM Bouwadviseurs in eigen huis zouden willen hebben, zodat er sneller geschakeld kon worden en bovendien de capaciteit altijd gegarandeerd kon worden. Aangezien beide eigenaren van GJM Bouwadvies, , tegen een leeftijd achterin de 50 jaar aanliepen en niet direct een bedrijfsopvolger voorhanden hadden hebben ze samen met Take 5 besloten dat een verkoop op dat moment de best mogelijke exit-strategie zou zijn.

Take 5 heeft in opdracht van de eigenaren van GJM Bouwadviseurs de onderhandelingen met B-Built om tot de best mogelijke condities rondom de voorgenomen overname te komen ondersteund. Uiteindelijk is het resultaat van deze bemiddeling geweest dat B-Built direct 50% van de aandelen van GJM Bouwadviseurs heeft overgenomen waardoor beide eigenaren direct een goed gevoel rondom de overname hadden. Daarnaast hebben zij binnen de nieuwe combinatie GJM Bouwadviseurs en B-Built vooraf vastgelegd dat het restant van de aandelen gedurende de 5 jaar na de overname door B-Built wordt overgenomen aan de dan geldende waarde middels een earn-out regeling. Op deze manier worden de oud-eigenaren ook nog eens uitgedaagd het maximale uit de komende 5 jaar bedrijfsvoering te halen én is B-Built gegarandeerd van een goede integratie van GJM Bouwadviseurs binnen de nieuw gecreëerde onderneming. Er is dus een echte win-win-win situatie gecreëerd voor alle partijen.

Overweeg jij je bedrijf ook te verkopen?

Onze ervaren adviseurs gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om de mogelijkheden te bekijken rondom een bedrijfsovername.