Hoe de eigenaren van GJM Bouwadviseurs hun bedrijf aan hun belangrijkste klant verkochten

Delen:

GJM Bouwadviseurs begeleidt haar klanten tijdens het complete bouwproces, vanaf het eerste ontwerp tot aan het opleveren van het project. GJM Bouwadviseurs ontzorgt haar klanten tijdens de planontwikkeling, helpt bij het indienen en opvolgen van de bouwaanvraag en coördineert de uitvoering van bouwprojecten.

B-Built is gespecialiseerd in de bouw van grote gekoelde logistieke centra door heel Europa. Onder het motto ‘Cold as Ice’ worden deze koel/vrieshuizen conform de wensen van de opdrachtgevers gebouwd waardoor een vlekkeloze logistieke operatie na oplevering al gedurende de hele bouw centraal staat.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames binnen de bouwsector

GJM Bouwadviseurs werkte al ruime tijd in opdracht van B-Built en maakte de bouwkundige tekeningen en constructieberekeningen voor haar projecten. Tijdens deze samenwerking heeft B-Built te kennen gegeven dat zij graag de dienstverlening van GJM Bouwadviseurs in eigen huis zouden willen hebben, zodat er sneller geschakeld kon worden en bovendien de capaciteit altijd gegarandeerd kon worden. Aangezien beide eigenaren van GJM Bouwadvies, , tegen een leeftijd achterin de 50 jaar aanliepen en niet direct een bedrijfsopvolger voorhanden hadden hebben ze samen met Take 5 besloten dat een verkoop op dat moment de best mogelijke exit-strategie zou zijn.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames binnen de bouwsector

Take 5 heeft in opdracht van de eigenaren van GJM Bouwadviseurs de onderhandelingen met B-Built om tot de best mogelijke condities rondom de voorgenomen overname te komen ondersteund. Uiteindelijk is het resultaat van deze bemiddeling geweest dat B-Built direct 50% van de aandelen van GJM Bouwadviseurs heeft overgenomen waardoor beide eigenaren direct een goed gevoel rondom de overname hadden. Daarnaast hebben zij binnen de nieuwe combinatie GJM Bouwadviseurs en B-Built vooraf vastgelegd dat het restant van de aandelen gedurende de 5 jaar na de overname door B-Built wordt overgenomen aan de dan geldende waarde middels een earn-out regeling. Op deze manier worden de oud-eigenaren ook nog eens uitgedaagd het maximale uit de komende 5 jaar bedrijfsvoering te halen én is B-Built gegarandeerd van een goede integratie van GJM Bouwadviseurs binnen de nieuw gecreëerde onderneming. Er is dus een echte win-win-win situatie gecreëerd voor alle partijen.

Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van ICT bedrijven

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?

De waarde van vaste activa: meer dan cijfers alleen

In de wereld van bedrijfsovernames draait alles om de koopprijs van een onderneming. De uiteindelijke prijs die wordt betaald voor een bedrijf, wordt doorgaans gebaseerd op een zorgvuldige waardebepaling van een bedrijf. Er bestaan verschillende methoden om een bedrijf te waarderen. Deze methoden kunnen variëren per branche en zijn afhankelijk van de specifieke situatie. Echter, één aspect van de waarde die vaak onderbelicht blijft, is de waarde van de vaste activa.

Het verschil tussen een bedrijfsovername en fusie

In het bedrijfsleven wordt groei vaak bereikt door strategische beslissingen, zoals fusies en overnames. Hoewel deze termen vaak door elkaar worden gebruikt, vertegenwoordigen ze verschillende methoden. Inzicht in de verschillen tussen een fusie en een overname is cruciaal voor bedrijven die door deze strategische beslissingen navigeren.