Hoe de verkoop van zijn onderneming Gerard meer vrije tijd gaf

Delen:

Gevezet Internationaal Transport is gespecialiseerd in het transporteren van zeecontainers. Dit doen zij op basis van een zijladerchassis waardoor containers vanaf de zijkant van de vrachtwagen veilig kunnen worden geladen en gelost. Of het nu gaat om 20 voets of 40 voets containers of zelfs normale highcube containers, Gevezet Internationaal Transport heeft voor elke toepassing dé perfect transportmethode. Bovendien kan Gevezet Internationaal Transport door een uniek planningssysteem containers lossen en pas op een later moment ophalen. Hierdoor ervaart de klant minder tijdsdruk bij het laden en lossen omdat er geen wachtende transporteur aanwezig is, en bovendien langere wachttijden niet meer moeten worden doorbelast.

20160408_122059

Gevezet Internationaal Transport is opgericht in 1993 door Gerard van Zuilen, vanaf 1994 heeft de onderneming zich gespecialiseerd in het transporteren van zeecontainers met behulp van het unieke zijladerchassis.
Na eerst als thuisbasis Spijkenisse en Reeuwijk gehad te hebben, zijn ze vanaf 1995 verder gegaan vanuit Schiedam. Ook werd in 1995 een terrein aangekocht in Heinenoord, waarop een loods / werkplaats gebouwd is. Hier hadden ze ook de beschikking over een afgesloten buitenterrein voor stalling van auto's en containers.

Na enkele verhuizingen door de groei welke de onderneming doormaakte heeft het bedrijf zich in 2011 definitief neergestreken in Den Bommel.

Gerard had geen bedrijfsopvolger en wilde graag meer vrije tijd, maar was op dat moment nog op dagelijkse basis verbonden aan zijn onderneming, waardoor hij hier moeilijk aan toe kwam. Het verkopen van de onderneming was dus iets waar hij meerdere keren over nagedacht heeft. Na enige tijd hier over nagedacht te hebben, wilde hij de optie om te verkopen onderzoeken om dit af te kunnen zetten tegen het nog een aantal jaren met volle energie doorzetten van het bedrijf. De optie voor verkoop bleek haalbaar en heeft hij daardoor dit traject met Take 5 doorgezet.

Gevezet-Int-Transport

Bij de start van het traject heeft de opdrachtgever zeer concreet aangegeven aan Take 5 wat hij minimaal geldelijk zou willen overhouden aan de deal. Dit stelde hem in staat om zich de komende jaren met andere activiteiten bezig te houden. Door het uitvoeren van de Take 5 indicatieve waardebepaling werd direct duidelijk dat dit gewenste minimale bedrag meer dan haalbaar was, waardoor het traject zich heeft voorgezet.

“Ik heb meerdere adviseurs gesproken, maar met Take 5 was er direct een duidelijke klik. De adviseurs begrepen heel goed wat mijn wensen waren en konden ook gelijk een traject aanbieden wat vooraf volledig duidelijk was, met ook vooraf bekende vaste kosten. Ik wilde namelijk gaandeweg in het proces niet voor verrassingen komen te staan. Eigenlijk had ik zelf al een paar potentiële kopers op het oog. Echt zoeken was dus in dit geval ook niet echt nodig. Dit is door Take 5 goed opgepakt, waardoor een en ander relatief snel geregeld was, en dat past weer bij mijn manier van zaken doen.”
Gerard van Zuilen

Gerard van Zuilen

Gevezet Internationaal Transport

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Voorkom verrassingen bij het verkopen van je eenmanszaak of VOF

In tegenstelling tot bij de verkoop van een BV, heeft de verkoop van een eenmanszaak of VOF direct invloed op de belastingheffing die je zult moeten betalen. Je dient namelijk vrijwel direct belasting te betalen over de verkoopprijs minus boekwaarde van de onderneming. Welke mogelijkheden heb je om belastingheffing te beperken of te voorkomen? Lees het in dit blog.

Een boekenonderzoek praktisch vormgeven

Vaak is de laatste stap van een overnameproces een zogenaamd boekenonderzoek – ook wel due diligence genoemd. Tijdens dit proces heeft de aankopende partij de gelegenheid diverse zaken te onderzoeken over de onderneming die zij aankopen. Veel ondernemers zien op tegen een dergelijk onderzoek, terwijl dit vaak eenvoudig praktisch vorm te geven is. Hoe, dat lees je in dit artikel.

10 redenen waarom je op jongere leeftijd kan overwegen je onderneming te verkopen

Het verkopen van een onderneming is een belangrijke en persoonlijke beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Vaak denkt men pas aan de verkoop wanneer de leeftijd om te stoppen met het ondernemerschap is bereikt, maar er zijn ook situaties waarin het verkopen van je onderneming op jongere leeftijd de beste beslissing kan zijn.