Wat is een Business valuator en waarom is dit belangrijk?

U wilt de waarde bepalen van de onderneming maar weet niet hoe dit moet. Door een business valuator in te schakelen kom je tot een goed overzicht over de waarde van u bedrijf. Door de uitkomsten van de business valuator wordt het voor bedrijven duidelijk of zij hun bedrijf gaan houden of gaan verkopen. De waardebepaling van deze adviseur kan voor bedrijven verschillende mogelijkheden bieden.

Wat is een Business valuator?

Een business valuator is een specialist in het bepalen van de waarde voor een bedrijf. Iedereen die een titel als business valuator heeft, moet daarvoor een speciale opleiding hebben gevolgd. Hierdoor ben je gegarandeerd van een zorgvuldige, betrouwbare en transparante waardebepaling van je bedrijf. De waardebepalingen van bedrijven door business valuators kunnen voor meerdere doeleinde gebruikt worden. Dit kan zowel in het geval van een bedrijfsovername, maar ook in het geval van een zakelijk conflict, juridisch conflict, echtscheiding, erfenis of faillissement.

Welke methode gebruikt een Business valuator?

Bij een waardebepaling van een business valuator vormt de economische waarde het uitgangspunt, niet de boekwaarde, dit is zo, omdat de netto geldstromen en de samenhangende ondernemersrisico’s bepalend zijn voor de waarde van het bedrijf. Business valuators hanteren een waarderingsmodel dat op het bovengenoemde is gebaseerd. Op basis van de cashflow, SWOT-analyses en het risicoprofiel wordt de waarde van de onderneming berekend.

Belangrijk voor ondernemers!

Een business valuator is belangrijk voor een onderneming. Door de business valuator worden de bedrijven op waarde geschat en dit kan de onderneming helpen waar hun verbeterpunten liggen en waar je geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Ook is het handig als je als ondernemer van plan ben je bedrijf te verkopen. Als de ondernemer niet meer verder wil met het bedrijf kan de waarde van het bedrijf worden bepaald door de business valuator en kunnen ze de verkoopprijs van de onderneming vaststellen. Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom je een business valuator kan inschakelen. Dit kan zijn als er sprake is van een zakelijk conflict, juridisch conflict, echtscheiding, erfenis of faillissement.

Dus bent u op zoek naar een erkent en gecertificeerd bedrijf dat u bedrijf op waarde kan schatten? Dan zit je bij take 5 aan het juiste adres, wij hebben meerdere adviseurs die business valuator zijn en daardoor zijn zij specialisten in de bepaling van de waarde van een bedrijf.

   Aansprakelijkheidsbeperking
De informatie in dit artikel is bedoeld om algemene informatie te geven. Indien er sprake is van nadere toelichting, uitleg of advies heeft dit een algemeen karakter en is dit niet één op één toepasbaar binnen jouw situatie. Wij adviseren je daarom altijd contact op te nemen met een van onze adviseurs voordat je op basis van de informatie, uitleg of het advies besluiten neemt of activiteiten ontplooit.

Maak kennis met ons

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Denk je eraan om je bedrijf te verkopen of wil je juist een onderneming overnemen? Neem contact met ons op of maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

    Maak direct een afspraak