Onverkoopbare onderneming: voorraad liquidatie

Maikel Brouwer

Maikel Brouwer

Maikel werkt als Managing Partner voor Take 5 en is gespecialiseerd in bedrijfsovernames binnen families en van familiebedrijven.

Delen:

Direct een afspraak maken met een specialist

Plan direct een adviesgesprek in met deze specialist uit ons team om jouw vragen te bespreken.

In het steeds veranderende landschap van het bedrijfsleven bevinden bedrijven zich af en toe in uitdagende situaties waarin hun producten schijnbaar onverkoopbaar worden via traditionele kanalen. Wanneer u met een dergelijke hachelijke situatie wordt geconfronteerd, kan het verkennen van alternatieve manieren om activa te liquideren, zoals het online verkopen van de volledige inventaris of via gespecialiseerde veilingwebsites zoals ‘Troostwijk‘, een haalbare oplossing zijn.

Is uw bedrijf moeilijk te verkopen?

De eerste stap bij het aanpakken van dit dilemma is het herkennen van de tekenen dat uw bedrijf moeilijk te verkopen is met conventionele middelen. Misschien bent u zelf ‘het bedrijf’, is de vraag verschoven of zijn markttrends niet langer gunstig voor uw aanbod. In dergelijke gevallen legt het vasthouden van een stagnerende voorraad waardevol kapitaal en opslagruimte vast, waardoor uw vermogen om u aan te passen en te herinvesteren in meer winstgevende ondernemingen wordt belemmerd.

Online platforms voor liquidatie

Een beroep doen op online platforms voor liquidatie biedt verschillende voordelen. Het internet biedt een enorme en diverse marktplaats, waardoor bedrijven een breder publiek kunnen bereiken en in contact kunnen komen met potentiële kopers die mogelijk geïnteresseerd zijn in het verwerven van hun specifieke voorraad. Online verkoop elimineert geografische beperkingen, waardoor bedrijven wereldwijde markten kunnen aanboren en hun kansen op het vinden van geschikte kopers kunnen vergroten.

Onverkoopbare voorraad efficiënt verkopen

Veilingwebsites zoals “Troostwijk” bieden een aantrekkelijke optie voor bedrijven die onverkoopbare voorraad efficiënt willen verkopen. Deze platforms vergemakkelijken concurrerende biedingen en moedigen kopers aan om de hoogst mogelijke prijs voor de beschikbare activa te bieden. Het veilingformaat genereert opwinding en urgentie bij potentiële kopers, wat vaak resulteert in snellere verkopen en een versnelde liquidatie van de voorraad.

Daarnaast stroomlijnen veilingwebsites het verkoopproces door de logistiek, betalingsverwerking en documentatie af te handelen, wat de last voor het verkopende bedrijf vermindert. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een soepeler en beter georganiseerd liquidatieproces.

Gespecialiseerde veilingplatforms

Een belangrijk voordeel van het gebruik van gespecialiseerde veilingplatforms is dat ze kopers aantrekken die specifiek geïnteresseerd zijn in het type activa dat u verkoopt. “Troostwijk” richt zich bijvoorbeeld op een breed scala aan industrieën en zorgt ervoor dat uw voorraad een gericht publiek bereikt dat bekend is met de waarde en het potentieel van uw activa.

Haal waarde uit uw activa

Kortom, wanneer u wordt geconfronteerd met een onverkoopbare situatie, kan het verkennen van online verkoop via veilingwebsites een strategische zet zijn voor bedrijven die waarde uit hun activa willen halen. Het grotere bereik, de concurrerende biedomgeving en het gestroomlijnde proces dat wordt geboden door platforms zoals “Troostwijk” kunnen een belangrijke rol spelen bij het maximaliseren van het rendement en het faciliteren van een soepele overgang voor bedrijven die zich willen aanpassen en gedijen in dynamische marktomstandigheden.

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Onverkoopbare onderneming: voorraad liquidatie

In het steeds veranderende landschap van het bedrijfsleven bevinden bedrijven zich af en toe in uitdagende situaties waarin hun producten schijnbaar onverkoopbaar worden via traditionele kanalen. Wanneer u met een dergelijke hachelijke situatie wordt geconfronteerd, kan het verkennen van alternatieve manieren om activa te liquideren, zoals het online verkopen van de volledige inventaris of via gespecialiseerde veilingwebsites zoals ‘Troostwijk’, een haalbare oplossing zijn.

De intentieverklaring bij bedrijfsovernames

In het dynamische landschap van fusies en overnames speelt de intentieverklaring een cruciale rol bij het vormgeven van het traject van bedrijfsovernames. Dit document dient als een formele aankondiging die de belangrijkste voorwaarden van een voorgestelde transactie schetst en de weg vrijmaakt voor onderhandelingen en due diligence.

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?