Take 5 in de Brookz 500

Lieve van der Graaf

Lieve van der Graaf

Delen:

De Brookz 500 is het ultieme naslagwerk voor ondernemers die overwegen hun bedrijf te verkopen. Overnameplatform Brookz brengt elk jaar een jaarboek uit met daarin de belangrijkste adviseurs, investeerders en financiers in de Nederlandse MKB-bedrijfsovernamemarkt. Als vooraanstaand advieskantoor in bedrijfsovernames is Take 5 met trots opgenomen in dit jaarboek.

Over het jaarboek

Het jaarboek van het overnameplatform wordt in een oplage van 10.000 exemplaren verspreid onder ondernemers, DGA’s en investeerders van MKB-ondernemingen en familiebedrijven. In de Brookz 500 vinden ondernemers en investeerders die willen fuseren, overnemen of hun bedrijf verkopen de meest vakkundige adviseurs en financiers die hun daarbij kunnen ondersteunen en begeleiden. Daarnaast zijn in het boek diverse tips van experts en interviews met ondernemers opgenomen die een brede inzage in de mogelijkheden rondom bedrijfsovernames geven. Daarmee is het jaarboek een waardevol naslagwerk die op het bureau van geen enkele ondernemer met overnameplannen mag ontbreken.

Take 5 in de Brookz 500

Naast tips van specialisten vind je in het jaarboek ook handige informatie over de waardering van ondernemingen, verhalen van ondernemers die hun bedrijf recentelijk verkocht hebben en informatie over het verkopen van je bedrijf aan investeringsmaatschappijen.

Over Brookz

Brookz is een platform voor MKB-bedrijfsovernames waarop ruim 35.000 ondernemers, investeerders en adviseurs uit Nederland samenkomen voor alles over, van, voor bedrijfsovernames. Brookz is 100% onafhankelijk en brengt sinds 2007 ondernemingen in de verkoper en mogelijke geïnteresseerden direct of via een adviseur met elkaar in contact. In deze jaren zijn er via Brookz ruim 4.600 transacties succesvol tot stand gebracht.

Sinds de start van Take 5 gebruikt het platform als een van de kanalen om een overnamepropositie onder de aandacht te brengen van mogelijke kopers.

Meer weten?

Meer weten over hoe het overnameplatform jou kan helpen bij een overname? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Wil je de Brookz 500 bestellen? Dit kun je rechtstreeks via de website van de uitgever doen.

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

Take 5 in de top 10 van Dealsuite

Met gepaste trots mogen we aankondigen dat Take 5 in de top 10 van de Benelux League Table van Dealsuite staat waarbij Take 5 maar liefst 3 mandaten mocht vertegenwoordigen.

Voorkom verrassingen bij het verkopen van je eenmanszaak of VOF

In tegenstelling tot bij de verkoop van een BV, heeft de verkoop van een eenmanszaak of VOF direct invloed op de belastingheffing die je zult moeten betalen. Je dient namelijk vrijwel direct belasting te betalen over de verkoopprijs minus boekwaarde van de onderneming. Welke mogelijkheden heb je om belastingheffing te beperken of te voorkomen? Lees het in dit blog.

Een boekenonderzoek praktisch vormgeven

Vaak is de laatste stap van een overnameproces een zogenaamd boekenonderzoek – ook wel due diligence genoemd. Tijdens dit proces heeft de aankopende partij de gelegenheid diverse zaken te onderzoeken over de onderneming die zij aankopen. Veel ondernemers zien op tegen een dergelijk onderzoek, terwijl dit vaak eenvoudig praktisch vorm te geven is. Hoe, dat lees je in dit artikel.