Take 5 in de Brookz 500

Lieve van der Graaf

Lieve van der Graaf

Delen:

Direct een afspraak maken met een specialist

Plan direct een adviesgesprek in met deze specialist uit ons team om jouw vragen te bespreken.

De Brookz 500 is het ultieme naslagwerk voor ondernemers die overwegen hun bedrijf te verkopen. Overnameplatform Brookz brengt elk jaar een jaarboek uit met daarin de belangrijkste adviseurs, investeerders en financiers in de Nederlandse MKB-bedrijfsovernamemarkt. Als vooraanstaand advieskantoor in bedrijfsovernames is Take 5 met trots opgenomen in dit jaarboek.

Over het jaarboek

Het jaarboek van het overnameplatform wordt in een oplage van 10.000 exemplaren verspreid onder ondernemers, DGA’s en investeerders van MKB-ondernemingen en familiebedrijven. In de Brookz 500 vinden ondernemers en investeerders die willen fuseren, overnemen of hun bedrijf verkopen de meest vakkundige adviseurs en financiers die hun daarbij kunnen ondersteunen en begeleiden. Daarnaast zijn in het boek diverse tips van experts en interviews met ondernemers opgenomen die een brede inzage in de mogelijkheden rondom bedrijfsovernames geven. Daarmee is het jaarboek een waardevol naslagwerk die op het bureau van geen enkele ondernemer met overnameplannen mag ontbreken.

Take 5 in de Brookz 500

Naast tips van specialisten vind je in het jaarboek ook handige informatie over de waardering van ondernemingen, verhalen van ondernemers die hun bedrijf recentelijk verkocht hebben en informatie over het verkopen van je bedrijf aan investeringsmaatschappijen.

Over Brookz

Brookz is een platform voor MKB-bedrijfsovernames waarop ruim 35.000 ondernemers, investeerders en adviseurs uit Nederland samenkomen voor alles over, van, voor bedrijfsovernames. Brookz is 100% onafhankelijk en brengt sinds 2007 ondernemingen in de verkoper en mogelijke geïnteresseerden direct of via een adviseur met elkaar in contact. In deze jaren zijn er via Brookz ruim 4.600 transacties succesvol tot stand gebracht.

Sinds de start van Take 5 gebruikt het platform als een van de kanalen om een overnamepropositie onder de aandacht te brengen van mogelijke kopers.

Meer weten?

Meer weten over hoe het overnameplatform jou kan helpen bij een overname? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Wil je de Brookz 500 bestellen? Dit kun je rechtstreeks via de website van de uitgever doen.

Plan direct een persoonlijk adviesgesprek

Plan direct een adviesgesprek in met een van onze specialisten om jouw wensen te bespreken.

Meer blogs

De valkuilen van vertrouwen op online waarderingstools bij een bedrijfsovername

In het hedendaagse digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot een overvloed aan bronnen en hulpmiddelen voor ondersteuning bij diverse aspecten van bedrijfsvoering en besluitvorming. Zelfs online waarderingstools zijn tegenwoordig beschikbaar, die beweren snel en nauwkeurig de waarde van een bedrijf te kunnen schatten. Maar is dit werkelijk zo veelbelovend als het lijkt?

De waarde van vaste activa: meer dan cijfers alleen

In de wereld van bedrijfsovernames draait alles om de koopprijs van een onderneming. De uiteindelijke prijs die wordt betaald voor een bedrijf, wordt doorgaans gebaseerd op een zorgvuldige waardebepaling van een bedrijf. Er bestaan verschillende methoden om een bedrijf te waarderen. Deze methoden kunnen variëren per branche en zijn afhankelijk van de specifieke situatie. Echter, één aspect van de waarde die vaak onderbelicht blijft, is de waarde van de vaste activa.

Het verschil tussen een bedrijfsovername en fusie

In het bedrijfsleven wordt groei vaak bereikt door strategische beslissingen, zoals fusies en overnames. Hoewel deze termen vaak door elkaar worden gebruikt, vertegenwoordigen ze verschillende methoden. Inzicht in de verschillen tussen een fusie en een overname is cruciaal voor bedrijven die door deze strategische beslissingen navigeren.