Dé ideale voucher voor het vergroten van je afzetmarkt

Take 5 is een door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemers) een erkende uitvoeringsorganisatie met een tiental erkende Individuele Coaches. Hiermee is Take 5 BV één van de grotere uitvoeringsorganisaties die met subsidiegelden van de overheid MKB bedrijven helpt hun omzetten en marges te verbeteren.

De SIB Voucher

Eén van de Vouchers die voor veel MKB bedrijven interessant is, is de SIB Voucher, waarbij onze coaches middels individuele begeleiding voor een klant specifiek export onderzoek uitvoeren. Dit is resulterend in een actieplan waarmee de ondernemer ook daadwerkelijk aan de slag kan. Concreet wordt het volgende gedaan voor u: 

  1. Interne en externe analyse van uw bedrijf, resulteren in sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen
  2. Op basis van onderzoek een selectie van aantrekkelijke doellanden
  3. Zoeken en vinden van de juiste distributiekanalen en leads om te benaderen
  4. Actieplan met alle concrete nodige zaken om succesvol export te gaan oppakken in de gevonden doellanden
  5. Coaching speelt ook een belangrijke rol, de ondernemer leert zelf hoe je export oppakt

Take 5 heeft de afgelopen 3 jaren al 400 MKB bedrijven geholpen om op deze wijze (meer) omzet uit export te kunnen realiseren. 

Wie komt in aanmerking?

Er zijn voor de ondernemers geen kosten voor deze SIB Voucher en MKB bedrijven komen in aanmerking indien ze minder dan 25% van hun omzet aan export doen. Indien de onderneming minder dan 5 jaar bestaat is dit criterium zelfs niet relevant. Daarbij is er geen verantwoordingsplicht richting het RVO voor de ondernemers. Eenmaal een SIB Voucher toegekend is zonder verplichtingen aan de slag. De gemiddelde doorlooptijd van deze trajecten is circa 2 maanden, maar hier kan in overleg ook van worden afgeweken. De ondernemer dient zelf de SIB voucher aan te vragen bij het RVO, dit kan ook met behulp van Take 5 of de uitvoerende coach gedaan worden. Hiermee is het een eenvoudig proces waarbij Take 5 voor alle overige benodigde stukken zal zorgen. 

Kortom, deze voucher is voor veel ondernemers een mooie kans om meer omzet te realiseren en dit zonder kosten en zonder verplichtingen. 

   Aansprakelijkheidsbeperking
De informatie in dit artikel is bedoeld om algemene informatie te geven. Indien er sprake is van nadere toelichting, uitleg of advies heeft dit een algemeen karakter en is dit niet één op één toepasbaar binnen jouw situatie. Wij adviseren je daarom altijd contact op te nemen met een van onze adviseurs voordat je op basis van de informatie, uitleg of het advies besluiten neemt of activiteiten ontplooit.

Maak kennis met ons

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Denk je eraan om je bedrijf te verkopen of wil je juist een onderneming overnemen? Neem contact met ons op of maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

    Maak direct een afspraak