Vertrouw een overnametraject toe aan een specialist

Wanneer je als ondernemer je bedrijf wilt aankopen doe je er goed aan dit traject uit te besteden aan ervaren deskundigen, waarvoor bedrijfsovernames dagelijkse kost zijn. Take 5 is zo'n specialist.

Wij begeleiden jou stap voor stap. Indien je dat wenst gaan we actief voor jou op zoek naar de beste overnamemogelijkheden, of behoeden we je van het kopen van een spreekwoordelijke kat in de zak. Bovendien begeleiden we de onderhandelen en zorgen we dat de juridische stukken in orde zijn. Dit doen we met maar één doel: het maximale uit het aankooptraject halen, voor jou!

De aankoopbegeleiding van Take 5 is uniek

Samen met jou

Jij weet als ondernemer als de beste wat voor soort bedrijf je wilt overnemen. Daarom werken we graag samen met jou aan het zoeken nar de best mogelijke overnamekansen. We betrekken je waar mogelijk in het proces zodat je stap-voor-stap de mogelijkheden leert kennen.
Wanneer je dat wilt, kunnen we je ook op bepaalde gebieden compleet ontzorgen en kijken we samen met jouw vertrouwde accountant of boekhouder naar bijvoorbeeld de financiële zaken en zoeken we samen naar de perfecte verdeling.

Gecertificeerd en ervaren

Take 5 is een door de BOBB gecertificeerd bedrijfsovername-advieskantoor. Inmiddels hebben we 100-en dossiers succesvol begeleid. Bovendien hebben we juridische kennis en fiscale kennis met betrekking tot bedrijfsovernames in eigen huis, waardoor we snel kunnen schakelen en niet steeds externe specialisten moeten inschakelen.

Actief op zoek naar hét beste bedrijf om over te nemen

De aanpak van Take 5 kenmerkt zich door actieve search. We gaan actief op zoek naar de beste overnamekansen. We maken eerst een unieke lijst van selectiecriteria voor mogelijk potentieel over te nemen bedrijven en genereren hieruit volgens onze eigen unieke formule leads. Op een passende en vertrouwelijke wijze worden de juiste personen van de gevonden leads benaderd. Bovendien gebruiken we ons eigen netwerk, onze eigen databanken en zoeken we op online marktplaatsen om hét ideale bedrijf om over te nemen te vinden.

Cross border overnames

Take 5 is gespecialiseerd in cross border overnametrajecten. We kunnen namens jou actief op zoek gaan naar mogelijke bedrijven om over te nemen in het buitenland. Met een eigen kantoor in Herentals (België) kennen we de Belgische markt als de besten en bovendien hebben we lokale expertise in de meeste Europese landen.

Transparante tarieven

Bij Take 5 werken we met transparante én vaste tarieven per stap van het overnameproces. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Bovendien kun je na afronding van bepaalde stappen besluiten om met het proces te stoppen, wanneer je bijvoorbeeld niet met Take 5 verder wilt of wanneer we geen geschikt bedrijf om over te nemen vinden. We vinden het belangrijk dat je zelf in regie blijft, dus jij hebt altijd het laatste woord of je een bedrijf wel of niet wilt overnemen. Doorgaans rekenen we lagere tarieven vooraf en brengen we een succesfee in rekening wanneer de transactie voltooid is, zodat je als ondernemer zo min mogelijk moet voorschieten voordat de transactie is afgerond.

Van ondernemers, voor ondernemers

De adviseurs van Take 5 zijn niet alleen adviseur, het zijn bovenal mensen die het ondernemerschap als geen ander begrijpen. Hierdoor kunnen we jou als ondernemer perfect begeleiden bij de wellicht meest belangrijke transactie in jouw leven, de verkoop van jouw levenswerk. We hebben de meeste zaken waarin we adviseren als adviseur al vaak gezien, maar vooral als ondernemer zelf meegemaakt.

Certificering

Take 5 is aangesloten bij de BOBB, de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht. Bovendien beschikt Take 5 over meerdere door de BOBB gecertificeerde overnameadviseurs en kandidaat-overnameadviseurs. Door onze certificering van de BOBB garanderen we je kwaliteit, integriteit en transparantie. We werken daartoe volgens de door de BOBB opgestelde gedragscode.

Je bent in goed gezelschap

toon de somer
premiumplus
too doo
gjm
p3
oos
jobmassage
tiny-rebel-houses
lindhout

Vrijblijvend sparren over de mogelijkheden?

Maak vrijblijvend kennis met onze bedrijfsovername-experts en ontdek wat wij voor jou binnen betekenen.