Jouw specialist bij elke bedrijfsovername

Je bedrijf verkopen, een bedrijfsovername doen of een bedrijfswaardering nodig? Je bent bij ons aan het juiste adres!

Ons team van benaderbare bedrijfsovername-specialisten staat klaar om je op een laagdrempelige manier van A tot Z te begeleiden.

Deze ondernemers gingen je voor
Take 5 heeft Tiny Rebel Houses corporate finance advies
Take 5 heeft OpenDairy gefaciliteerd in een waardebepaling van de onderneming
Take 5 verricht voor Allpro diverse corporate finance werkzaamheden
Logo 03
Logo 02
Take 5 heeft begeleidt in de bedrijfsovername van Autoschade Van den Bergh

Alles wat komt kijken bij een bedrijfsovername, onze specialismen

Waarderingen

Weten waar je aan toe bent als het gaat om de waarde van je bedrijf? Een waardebepaling van een van onze business valuators geeft je direct alle duidelijkheid.
Take 5

Bedrijf overnemen

Je ambities verwezenlijken door een bedrijfsovername? Onze experts helpen je bij het zoeken naar een passende onderneming én het afwikkelen van de overnametransactie.
Take 5

Bedrijf verkopen

Voor ons is het verkopen van bedrijven dagelijkse kost en we begeleiden je stap-voor-stap door het proces op basis van onze unieke succesformule.
Take 5

Financiering

Extra financiële middelen nodig om een bedrijfsovername te verwezenlijken? Onze experts kennen de weg naar mogelijke financiers en participanten.
Take 5

Ervaren én gecertificeerd

De bedrijfsovername-specialisten van Take 5 begeleiden jaarlijkse 100-en ondernemers bij de verkoop van hun onderneming. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB). Door deze certificering is naast ervaring ook integriteit, kwaliteit en transparantie gegarandeerd.

Medal 04
Ervaren en succesvol in elke bedrijfsovername
We hebben meer dan 20 jaar ervaring in bedrijfsovernames, zijn BOBB gecertificeerd én hebben 100-en ondernemingen begeleidt bij een verkoop.
Icoon 4
Professioneel, maar persoonlijk bedrijfsovername advies
We gaan altijd professioneel te werk, maar zijn altijd op een laagdrempelige en betrokken manier bereikbaar om recht-door-zee advies te geven.
Search 03
Altijd actief op zoek naar de beste bedrijfsovername
We kennen de weg naar overnamekandidaten en aan altijd discreet op zoek naar de best mogelijke transactie. Om dat te kunnen bereiken zijn we bevlogen onderhandelaars.
Take 5 is gespecialiseerd in bedrijfsovernames van logistieke dienstverleners
Take 5 heeft begeleidt in de bedrijfsovername van Otentic Logistics

Een bedrijfsovername om een stapje terug te doen, maar niet zónder ondernemer te blijven

De oprichters van Otentic hebben besloten om hun rol als ondernemer op een andere manier in te vullen, een stapje terug doen met minder zorgen. Maar wel door betrokken te blijven bij Otentic. Door de overname van Neele-Vat kunnen zij zich focussen op hun sterke eigenschappen als ondernemer en zo de onderneming op een plezierige manier nóg verder uitbouwen.

Laat ons je tijdig op het juiste spoor helpen

Neem deel aan onze kosteloze webinars

Overweeg je een bedrijfsovername of verkoop op langere termijn? Neem dan deel aan een van onze kosteloze webinars over het voorbereiden van je onderneming op een verkoop en het kiezen van het beste moment.
Take 5

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Zit je met een vraag gerelateerd aan een bedrijfsovername? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een vrijblijvend 1-op-1 digitaal adviesgesprek te plannen met een van onze experts.
Take 5

Je bedrijf verkopen

Bij het verkopen van je onderneming komt veel kijken. We begeleiden je graag van A tot Z bij deze belangrijke stap in je carrière als ondernemer. 

Een bedrijfsovername

Wanneer je een bedrijf overneemt is het belangrijk een juiste keuze te maken. Door gebruik te maken van onze expertise behoeden we je voor misstappen.

Het laatste bedrijfsovername nieuws

Take 5 in de top 10 van Dealsuite

Met gepaste trots mogen we aankondigen dat Take 5 in de top 10 van de Benelux League Table van Dealsuite staat waarbij Take 5 maar liefst 3 mandaten mocht vertegenwoordigen.

Voorkom verrassingen bij het verkopen van je eenmanszaak of VOF

In tegenstelling tot bij de verkoop van een BV, heeft de verkoop van een eenmanszaak of VOF direct invloed op de belastingheffing die je zult moeten betalen. Je dient namelijk vrijwel direct belasting te betalen over de verkoopprijs minus boekwaarde van de onderneming. Welke mogelijkheden heb je om belastingheffing te beperken of te voorkomen? Lees het in dit blog.

Een boekenonderzoek praktisch vormgeven

Vaak is de laatste stap van een overnameproces een zogenaamd boekenonderzoek – ook wel due diligence genoemd. Tijdens dit proces heeft de aankopende partij de gelegenheid diverse zaken te onderzoeken over de onderneming die zij aankopen. Veel ondernemers zien op tegen een dergelijk onderzoek, terwijl dit vaak eenvoudig praktisch vorm te geven is. Hoe, dat lees je in dit artikel.

Start met de verkoop van je bedrijf of een bedrijfsovername

Bedrijf verkopen

Je bedrijf verkopen? Maak gebruik van onze expertise op het vlak van waardebepalingen, het zoeken naar mogelijke kopers, onderhandelingen en de juridische afwikkeling van de transactie.

Bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen om je groeiambities waar te maken? Laat ons je helpen naar het zoeken van passende bedrijven die voldoen aan jouw criteria, het begeleiden van de overname en het eventueel verzorgen van een overnamefinanciering.